El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

Les muntanyes d'en Fredi

Posted by caranorte 
Les muntanyes d'en Fredi
May 11, 2016 10:54PM
L'Armand Ballart és un dels més reconeguts especialistes d'escalada en roca al nostre país. A meitats dels anys setanta, quan la contracultura nord-americana va arribar a Catalunya, uns escaladors nascuts a la segona meitat dels cinquanta va irrompre a Montserrat, escalant més en lliure, forçant el VI grau dels 70' i omplint les parets de vies avui clàssiques.
Van ser anomenats Pirates i en Ballart va ser el membre més jove de la colla, amb l'Antonio G. Picazo, en Miquel Arcarons, en José Rodríguez "Rodri", en Pere Camins, en Lluís Hortalà, etc. Avui, en la cinquantena i amb més de 300 vies obertes arreu d'Espanya, continua escalant i buscant noves línees. Format a Montserrat, Riglos i a les parets calcàries del Prepirineu, tambè va escalar vies de molt prestigi als Alps i a les Dolmites.
La mort per malaltia d'en Fredi Parera, gran amic i company de cordada dels anys pirates, l'ha motivat a realitzar un audiovisual anomenat "Les Muntanyes d'en Fredi", que estrenarà al nostre cicle de L'Audiovisual del Mes al CMSC.
[attachment 1305 Audiovisual-Mes---26-Maig-2.png]


Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login