El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

Barrufets Agulles

Posted by david athos 
Barrufets Agulles
June 29, 2009 02:20PM
Bones bous!! Informo que a la via Barrufets de la Palangana ens ha saltat 1 buril del tram de Ae de la tercera tirada. La roca es tope de cutre per pasar apretant en lliure pero igual es pot provar. Si aneu en plan classic ja cadascu sabra lo que ha de fer, jo nomes informo! 1 saludo a tothom salut i tapia
Re: Barrufets Agulles
October 10, 2012 02:53PM
L'altre dia la vam fer per casualitat. Crec que el buril que va petar l'han canviat per un spit doncs no vam tenir cap problema per fer els Ae. No vam clavar, a dia d'avui no és necessari. Això sí vam trobar a faltar els friends grossos perquè nomès portavem fins el camalot #1 i afortunadament també portàvem el #3,5 que vam agafar per no deixar-lo al cotxe.
El primer llarg surt bé en lliure (6a més o menys), pràcticament equipat a l'estil clàssic..
El segon llarg diuen que 6b. Hi ha un parabolt just abans de la reunió que al txapar queda el mosquetó malament. No val a badar, una caiguda faria treballar el mosquetó fent palanca. Aquest llarg no va sortir tot en lliure, just a la reunió va tocar 1 A0.
No sé si vaig apretar més del compte al darrer pas amb el mosquetó treballant fent palanca però crec que aquest llarg pot ser tranquilament més de 6b pelat, un 6b/c ben bó.
El tercer llarg és un artifo sense problemes amb un pas llarg que el company va solventar amb un pas de gantxo però que en lliure no tenia cap misteri en comparació als llargs de baix.
Quart llarg de transició no gaire difícil però amb un sol parabolt com a protecció que està just al sortir de la reunió. La resta és improtegible.
Cinquè llarg d'artifo de placa de peces velles per agafar una fissura de còdols curiosos amb pasos a equipar seguida per un tram en lliure semiprotegit amb burils i tacs amb els cordinos podrits. Just abans d'arribar a la reunió hi ha un desplomillo protegit per un buril de l'època. Compte, és malparit, hi ha llastres buides... Aquí també va caure un A0. 6a diuren....
Darrer llarg d'A1 (equipat) combinat amb Ae de burils amb un pas llarg entremig (sortideta en lliure) sense grans complicacions.

Via clàssica per a col·leccionistes (col·leccionista: escalador que ja ha fet totes les grans clàssiques i es dedica a "tatxar" les altres) Compte amb el que es troba per internet. Alguns la recomanen com a "gran clàssica" comparable a la GAM del bisbe, la Punsola....
[attachment 1130 Barrufets.jpg]



Edited 1 time(s). Last edit at 10/10/2012 02:55PM by ferran.


Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login