El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

Directa Americana / Drus

Posted by pec 
pec
Directa Americana / Drus
September 26, 2009 07:56PM
Aquets agost hem escalat la directa americana als drus fins el cim seguint la ressenya de caranorte, i altres. A la última part, just abans d’arribar a la cara nord , varem tenir molt de pollo. De cop cap ressenya ens lligava ,a mes escalàvem molt i molt aprop del despreniment, cosa que ens feia pensar que estàvem fora de la via. Al cap de 3 llargs d'estar perduts varem trobar els famosos bivacs just abans de la cara nord.
Algú sap si la via va quedar afectada per els despreniments o és que som uns palanganes seguint vies.
Per cert qui va colocar els quimics de l'entrada? encara m'extrenya que i siguin.

Gràcies



Edited 1 time(s). Last edit at 09/26/2009 07:58PM by pec.
Re: Directa Americana / Drus
September 26, 2009 08:21PM
jo tenia entés que, efectivament, part de la directa americana havia quedat afectada...
Re: Directa Americana / Drus
September 27, 2009 02:25PM
Molt bé titanes! La part superior de la directa americana (la clàssica francesa), va ser afectada a partir del péndul pel desprendiment del 2005. L'any 2007 quan vam escalar la nord del Dru vam haver d'ajudar a sortir a uns polacs cap on estàvem nosaltres (la nord) perque van veure que el desprendiment s'havia emportat els llargs de després del péndul i ni ells ni nosaltres teníem clar que es pogués passar.
Actualment la millor opció passa per sortir cap a la cara nord just abans del pèndul i així fas la millor part de la Directa Americana i la millor part de la Nord clàssica. Per cert, estava molt precari el tema? i els graus? estaria bé llegir alguna cosa més de la vostra aventureta i una ressenya.

Pel que em van dir, els químics els va col·locar un gua de Chamonix/uns guies de Chamonix.

Moltes felicitats per haver escalat una de les millors vies dels Alps!!!
Re: Directa Americana / Drus
October 06, 2009 11:19AM
Ja pasarem la ressenyad'aquesta "variant" El tema de la roca i grau no ho sabem, pero els company es va currar un llarg d'artifo a primera hora del mati que tela, a més el fet d'estar un lloc com aquell encara et acollone més.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login