El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

Vies a la paret Oest del Cap de Mort

Posted by Riu 
Riu
Vies a la paret Oest del Cap de Mort
May 18, 2010 07:57PM
Ahir vam tastar algunes de les vies reequipades de la cara oest del Cap de Mort i algunes de les clàssiques que de tant en tant ve de gust repetir:

Primer hem fet la Matinée, tot un descobriment. Una de les millors de la zona, ben equipada, bona roca, passos estètics, roca agraïda... Un 10! En lliure surt 6a/6b.

Círculo Vicioso. 6b+ encara que ens ha semblat més dur la via és bona però l'equipament obliga a escalar. Molt de compte. Ha sortit en lliure però apretant-li de valent. Després hem vist que va ser oberta des de baix i en artifo aclarant l'equipament ubicat amb tant poc encert. No tant bona com l'altra, molt més fina, obligada i dura.

Per acabar com no, hem fet la superclàssica "Encastament" una via clàssica però implacablement bona. Quin ambient per fer nomès 50 metres!

Com sempre la info a la web [santllors.com]


Re: Vies a la paret Oest del Cap de Mort
May 20, 2010 08:11AM
Felicitats per la "Círculo Vicioso", poca gent s'atreveix amb ella, possiblement la més dura de la paret, a l'espera de la realització en lliure de la Manel-Blanch.

Força obligada i amb roca de la zona, enre el segon i el tercer "spit" (ara bolt) hi recordo una bona apretada de fe... Amb el reequipament sols es van canviar "spits" (bé, eren cargols roscats a la roca) per bolts i es va pujar un metre la reunió, mantenint l'esperit de l'apertura, totalment d'acrrd amb tu que alguns bolts queden a desmà.

La Reencuentros amb entrada directa no està gens malament tampoc...

A tibar-li!!
Riu
Re: Vies a la paret Oest del Cap de Mort
May 20, 2010 07:03PM
La Manel-Blanch ens la vam mirar però com no sabíem si calia metralla al final vam optar per assegurar el tanto. S'ha de portar material o es pot fer amb l'equipament fixe? I què creus que pot sortir en lliure?

La reencuentros me l'apunto!

Gràcies per les recomanacions.
Re: Vies a la paret Oest del Cap de Mort
May 20, 2010 07:20PM
Doncs es va reequipar no deu fer ni 15 dies i sols la vaig poder provar amb el croll. Es van substituir burils / spits per bolts (encara s'han de traure alguns) i queda una mica expo per anar sense "amics". Just a l'entrar a la fissura, del tercer al quart bolt, hi ha un aleje d'uns 4 metres on entra un C1 i un C2. Sobre la dificultat, doncs a mi em va semblar entre 7a i 7b. La fissura és bona, però les preses de peu són StLlors, així que s'ha d'apretar el doble, je, je, je...

Hi ha un passet de bloc per agafar la fissura, però no és molt difícil i tens el bolt davant. La reunió és rapelable i el segon llarg està net, roca bastant bona... Amb un o dos friends mitjans i una mica de "montserratinisme" es passa bé.

Si la proveu ja informareu!

A tibar-li!!
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login