El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

GESAM al Aeri. Reequipada

Posted by Picu 
GESAM al Aeri. Reequipada
June 11, 2010 12:10AM
Bueno, ja tocava.

Després d'un projecte començat l'any passat però que va quedar en l'aire al marge d'alguna R, el cap de setmana passat es va donar per acabat el reequipament d'aquesta gran via a la paret.

Primer agrair-li a Jose Antonio Díaz (aperturista) l'haver-se decidit a fer-lo i per haver-nos permès col·laborar en el treball.

Anem al drap: S'ha afegit una R, a la sortida de la via, uns 8 o 10m per sota de l'arbre on es solia fer, d'aquí caminant amb ull com sempre.

S'han reequipat totes les reunions amb 1 o 2 pàrabolts del M10 (segons la R), sense anelles (però amb maillons que segurament els més llests els hi duran)

Les fisures s'han netejat d'herba per a veure els claus (que s'han deixat els originals, ull amb alguns (1 o 2 només)), tallat els cordins i afegit 2 pitons en el primer llarg i 1 en el penúltim llarg. Encara queden matolls en les fisures que esperem les pròximes cordadas vagin buidant per si de cas autoprotegirse, merci.

En cada llarg s'han posat entre 2 i 3 parabolts del M8 per a reforçar-los, excepte en el primer llarg que únicament s'ha clavat la fisura superior i el segon llarg, que caldria posar dos o tres parabolts en cadascun d'ells per no fer cremallera.

Burins i caps de buri iguals (no s'ha petat res de la via).

En resum, s'ha intentat fer un reequipament bàsic perquè la via mantingui el seu caracter de la Paret, assegurant reunions i passos una mica crítics dels llargs, però sempre intentant deixar el compromís (encara que més moderat) i la seva cara més clàssica de les nord de montserrat. La GESAM seguirà sent una via "no per a tots els públics".

Com sempre és d'esperar partidaris i inconformistas d'un reequipament d'una via com es a l'Aeri, però al marge de gustos, és de respectar la visió del aperturista i els seus desitjos de tots gaudim d'una gran via com és aquesta GESAM.



Edited 8 time(s). Last edit at 06/13/2010 08:01PM by Picu.
Re: GESAM al Aeri. Reequipada
June 16, 2010 05:46PM
MOOOLT BEEEEE!!!!ª!!!despres de l`anglada,per mi es la segoina millor via de la parert,.FELICITATS
Re: GESAM al Aeri. Reequipada
June 25, 2010 11:23PM
Hola Picu,

Fa temps que tinc en ment anar a fer la via GESAM, i ara després de la petita restauració, m'he acabat d'animar per anar-hi. M'agradaria saber quin és el material necessari a portar per escalar-la en pla clàssic (màxim en lliure V+/6a).
Bones escalades.
Re: GESAM al Aeri. Reequipada
June 26, 2010 07:22PM
Hola,
el willow i jo hi vam anar la setmana passada i ens va agradar molt. Roca com les vies veïnes, increïble, i la fissura força neta. Amb el reequipament vam fer amb algun tascó mitjà, el semàfor d'aliens i els camalots 0,75, 1 i 2 prescindible. Realment una molt bona via que va sortejant plaques típiques de la zona i fissures a protegir. Els graus de la guia de l'Hita de la nord els vam trobar encertats, es deixen fer bé, potser perquè feia uns dies haviem anat a la Barrufets del Frare Gros i allò ja és una altre cosa!.Ah, i pel què fa al grau obligat, sí, deu ser V+/6a.
Apa gent, a disfrutar-la!
Re: GESAM al Aeri. Reequipada
June 27, 2010 07:15PM
Així que ja no fa falta portar pitons per fer-la en pla clàssic?
Re: GESAM al Aeri. Reequipada
June 28, 2010 05:03PM
Osties, nosaltres no en portàvem i no ens van pas fer falta. Però...no sé, amb V+/6a diria que es va tirant guai. Això sí, tan els pitons nous com els vells, mola homologar-los...La via val molt la pena!

Apali!
Re: GESAM al Aeri. Reequipada
June 30, 2010 07:38AM
Hola,
La via en clasic sobre V+ fi o mijor 6a, i material bàsic estreps. Friends "segun gusto del consumidor" a algú li poden fer falta i a un altre potser no, pero no es cap buixeria no portar-hi, vui dir, es pot fer sense ferros xtras.
Per al tema de pitons no fan falta.

M'agrada sentir que l'heu vist bastant neta, l'únic que li falta a la GESAM és acabar de netejar les fisures, que amb el pas de les cordades, sens dupte s'anirá fent.

Apa, a gaudir
Re: GESAM al Aeri. Reequipada
June 22, 2012 07:46PM
Hola,

Sóc en Josep Antoni Díaz, aperturista de la via Damaso-Troya, així és com m'agradaria que es digui a partir d'ara -antiga via Gesam- a la Paret de l'Aeri de Montserrat.
El dia 2 de juny vàrem donar per acabada la restauració de l'esmentada via. Les reunions s'han reforçat amb parabols del 10, així com les diferents tirades, on s'han intercalat parabols i pitons nous.
Dono les gràcies a tots aquells que m'han ajudat en aquest projecte.
Respectu l'equipament.
Salut i a disfruta-la!

Josep Antoni.



Edited 1 time(s). Last edit at 06/22/2012 11:32PM by ferran.
Re: GESAM al Aeri. Reequipada
July 31, 2012 01:41PM
la vam repetir aquest finde
vam repicar algun clau mòbil però els compis no van clavar, quedant un bon 6a+ obligat a L2, el més durillo, a un bon tram díficil amb rista de material precari al primer terç del llarg (jo anava de segon que llavors tot se veu més difícil)
també vam sanejar una mica més les fissures de vegetació, i tirar avall algun bloc ...
La via ara està amb més bolts dels que marca la topo del blog de l'abertapia anterior a acabar el reequipament però a l'L2 hi ha el susodicho tram on es conseva l'essència del tot...



Edited 1 time(s). Last edit at 07/31/2012 01:45PM by edunz.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login