El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

Ganivet de Diables:pAÜL gUSTAVO rESTAURADA

Posted by willow 
Ganivet de Diables:pAÜL gUSTAVO rESTAURADA
June 23, 2007 03:50PM
Entre la setmana passada i aquesta, amb el Pere i el LLullu, hem restaurat aquest via del Ganivet de Diables. La via ha quedat rotllo Punsola: Plaques, xapes, bona pedra, bones vistes... però amb una gran diferència: aqui hi ha més tranquilitat. El criteri que hem seguit ha estat el de rescatar de l'oblit una via de més de 50 anys d'antiguitat, que evidentment s'ha anat envellint. Per altra banda, el lloc mola i les vistes a patriarques son esplèndides. Hi ha parabolts inoxidables del 10 de doble expansió, vamus, un pepinu de xapes. Amb 12 o 13 cintes n'hi ha prou. Podeu pillar alguna plaqueta recuperable grossa per si un cas (i, perquè tal i com deia el Llullu, "no es perdi això de posar plaquetes" :-). Els 2 primers llargs són Vè i es poden empalmar (s'ha de caminar en algun lloc. El 3r 6b i el 4t 6c. També vam posar un parabolt al rapelillu. Esperem que la disfruteu.

Salut i bona revetlla!!!
Re: Ganivet de Diables:pAÜL gUSTAVO rESTAURADA
June 24, 2007 11:24AM
Hola Willow
El 3er i 4et llarg van ser oberts segons la ressenya original en artifo. D'acord amb la vostre informació, han estat forçats en lliure amb la graduació de 6b i 6c. Pots dir-me si heu deixat les peces velles per a que els qui no tenim aquest nivell poguem fer-los en artifo o A0 ???
Gràcies per la feina feta.

Joan
Re: Ganivet de Diables:pAÜL gUSTAVO rESTAURADA
June 24, 2007 11:27AM
Hola un altre vegada,

He oblidat preguntar-te quin es el grau obligat per a repetir la via.

Joan
Re: Ganivet de Diables:pAÜL gUSTAVO rESTAURADA
June 25, 2007 10:10AM
Joan,

La via Paul Lalueza ja havia estat forçada molt abans del reequipament. Si t'hi fixes, a la guia de l'HITA de CARANORD, ja hi surten els graus en lliure ( al meu criteri una mica ajustats-em va semblar una mica més dur...no sé si pel iuiu dels burins on calia col.locar plaquetes...)

Boa feina Willow
Re: Ganivet de Diables:pAÜL gUSTAVO rESTAURADA
June 25, 2007 12:02PM
Joan, primer de tot felicitats :-)

Entre parabolt i parabolt hi hem deixat els burils originals, que per anar fent Ao aguanten batant més del que sembla. La dificultat obligada de la via segueix sent la que era: Vè.

Apa, Salut!
Re: Ganivet de Diables:pAÜL gUSTAVO rESTAURADA
July 01, 2007 11:44PM
Hola Willow,

Gràcies per la teva informació. Ahir dissabte, amb el meu company Miquel vem fer la via.
Sabem per propia experiència, (no fa gaire vem restaurar i neteijar dues vies també a Montserrat), la feinada d’aquesta activitat. Per tant felicitats i gràcies pel vostre treball !!. La veritat es que s’agraeixen els parabolts que heu posat.
Malgrat que vem matinar força vem trobar dues cordades davant nostre. Gent una mica més joves que nosaltres però que ja depassaben els 50 tacos. Com pots comprendre, el nostre nivell no es de 6B o 6C, per tant el 3er i 4rt llarg els vem fer potinejant els burins antics, mitg amb pedals i mitg en A0.
Tant en Miquel com jo haviem fet la Sanchez-Reina fa uns quinze o vint anys, però mai ens haviem enfilat a la Paul-Gustavo.
Els dos primers llargs ens han agradat força, els dos darrers no gaire. De fet, per a nosaltres han estat una pedalada sense gaire interés. Suposo que tenint capacitat per a fer-los en lliure, la via ha de ser molt mes maca.. El que tampoc ens va agradar gaire van ser ni la “passejada” per l’aresta del ganivet fins el rapel (el funambulisme no es el nostre fort), ni la baixada fins a la canal dels avellaners (porto les boles ben esgarrapades pels esbarzers). Si se’m acut tornar-hi, tinc ben clar que rapelaré la via. Es molt mes ràpid. Salut.
Joan
Re: Ganivet de Diables:pAÜL gUSTAVO rESTAURADA
June 18, 2012 09:47PM
iep, bona feina si,
jo tb ho veig com el tranki que els graus en lliure estan ben ajustats.. la via guanya molt si es passa en lliure
afegiu un equivalent del C1 o .75 pel fnal de l'L1 on antingament sembla que hi havia un clau
sembla que abans del primer bolt (viatge) de l'L2 tb hi havia un clau i sembla lògic
un alien tipus vermell per un pas de l'L4 també sembla subsittuïr un antic clau, xo aquest és més prescindible
a l'aresta hi ha un spit a un lloc absurd, .. i al fil més aeri a pèl, impressionant en un marc impressonant
Re: Ganivet de Diables:pAÜL gUSTAVO rESTAURADA
June 21, 2012 01:32PM
Hey Edu! Beeeeee, beeeee... anar fent bones vies! un canaldero a montserrat, és una canaldero elevat a la 2 ;-)
Què tal la Paül per rapelar? cal portar maillons i cordinos? I l'aproximació? quan vaig fer la reina ho vaig veure tot ple de punxes. Suposo que hi ha un camí abans per arribar directament a peu de via, oi?
Re: Ganivet de Diables:pAÜL gUSTAVO rESTAURADA
June 29, 2012 10:16AM
vua, a montserrat cada vegada s'ha de començar de zero si no hi vas molt sovint! :)
cal portar mallons i cordinos, però el ràpels són nets i directes, jo dira que amb 2 de 60m fas, o potser el primer curt x fer baixar el nus millor. Si que et perds la guapa aresta per sortir pel coll, xo rapelar és molt ràpid i net.
L'accés és molt evident.. passes el torrent característic i just al llom següent (50-100m) hi ha la canal de l'Avallaner, oberta, entre els arbres, on es camina bé, gran fita. Amunt fins a l'alçada de la primera roca a l'esquerra (petit contrafort del ganivet, és veu bé quan fas l'aprox.). Llavors flanquegem pel peu de roca sempre a esquerres més o menys i sortim al peu de l'esperó de la paül-gustavo. Són uns 15' des del camí de l'Arrel. De fet, si s'acabes de netejar seria un bon accés també a la paret E del Ganivet.
Compte ara al juny que amb el sol tan alt tot i la orientació s'escala força estona al sol! que no sigui dia de supercalorada on ens fregim (ahir en vam baixar de diables per cop de calda)
bonavia!
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login