El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

Akhenaton a Àger.

Posted by Lluís Parcerisa 
Akhenaton a Àger.
November 15, 2009 12:25AM
Avui hem repetit amb l'Axel aquesta abandonada via de la part més occidental del Cap del Ras a Àger. Dic abandonada per què gairebé no s'ha repetit i val molt la pena: ben assegurada en els trams díficils i posar trastos en els fàcils. Roca en general bona, amb un L3 herbós, L4 crocanti i un L6 amb roca excel.lent.
L1 de resalts més o menys verticals i molt de canto amb diagonal a la dreta (IV+, V).
L2 bonic amb inici per fissura a reforçar, continua per una placa assegurada i molt fina (més díficil del que sembla) i desplom equipat d'entrada a la reunió (V+,6a+,Ae).
L3 brut, lleig i amb un parell de feixes que et fan ballar una mica el cap (recte més díficil i per l'esquerra més fregament), hi ha poca cosa (V,feixa, V, feixa).
L4 per la xemeneia de l'esquerra, va molt bé identificar-la en l'aproximació per trobar la via (la paret fa una V(be baixa) molt marcada). Hi ha poca cosa. (IV+,V-).
L5 curt i desplomat. Li donen 6c (no obligat) però s'ha de tibar d'uns cantillos un pèl sospitosos que no molen gaire (V+,6c,V).
L6 excepcional, dels millors llargs que he fet a la meva vida. Només per aquest llarg ja val la pena fer la via. Ben assegurat però sense exagerar (V, 6b, V+, V, 6a).
Reunions equipades i preparada per rapelar (R2,R3,R5 i R6).
Per acabar ,pregunta: La via que puja per l'esquerra d'aquesta que és veu força assegurada, en sabeu quelcom?

Apa, salut.

Lluís Parcerisa.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login