El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

La balena blanca i el petit princep, 130m, 6c+

Posted by edunz 
La balena blanca i el petit princep, 130m, 6c+
July 23, 2007 07:41PM
Passo la resse d'un nova via que hem obert a Perles: La balena blanca i el petit princep, 130m, 6c+. Oberta des de baix, semiequipada.
A disfrutar-la!
edu plana

“La balena blanca i el petit príncep”
130m, 6c+ o Ae/6a (Perles, Alt Urgell)
Oberta des de baix per Edu Plana i Xesco Mas amb l’ajut d’Ignasi Vilarassau
Acabada el 8 de juliol de 2007
Situació: A l'esquerra de la paret del Roc d’en Solà, Perles (Alt Urgell). Localització evident des del poble.
Observacions: Ull! amb els blocs de l’esquerra a l’entrada de la R3. S’ha col•locat un spit abans de la reunió per guiar les cordes
Material: Via semiequipada amb bolts del 8, i algun spit i pont de roca despistats. Portar 10-12 cintes, joc de tascons (algun micro), aliens (semàfor) i friend del nº2 (opcional). Reunions amb 2 parabolts. Rapelable amb corda de 70 (preveure mallons)
Accés: Des del poble de Perles, prendre el camí del Roc d’en Solà i seguir la traça fitada i fresada que segueix el peu de paret fins a la via (passarem algun flanqueig rocós). 30’
Descens: Seguirem la cresta en direcció al poble uns 200m (algun pas aïllat de III) i superades 3 gepes arribarem a un coll on trobarem el camí fresat de baixada a l’esquerra (fites). 45’


Re: Nova via a Perles (Alt Urgell)
July 23, 2007 11:05PM
Molt bé Edu. Quina bona pinta que fa. Quan passi una mica la calor ja l'anirem a fer. Si vols obrir la variat, ja ho saps.

Per cert! Més a l'esquerra d'aquesta, per una diagonal molt marcada n'hi ha una altra d'oberta que té una mica més de feina i que encara no esta apunt del tot. Quan estigui llesta ja ho faré saber al personal.
Re: Nova via a Perles (Alt Urgell)
August 06, 2007 08:18PM
gent, a la resse hi ha un error, els bolts són del 10, no del 8
no res, un detallito
siauuuu...

lluis, ja quedarem!
Re: La balena blanca i el petit princep, 130m, 6c+
February 25, 2008 08:05PM
Estimats compis... felicitats per la via.
Dissabte passat 23/02/08, dia radiant , vem anar a fer la vostra via : ben cert que no és gratis, és peleona i has d'anar mirant per fer els moviments amb seguretat i col.locant friends.
Un incís, crec im portant, la tercera tirada no la hem trobat de 6a+, la trobem de 6b ó 6b+ amb expo, els micro friends no queden ben col.locats a la placa i els parabolts allunyen bastant, clar, si et coneixes la via, la cosa canvia bastant però a vista No és 6a+, a demés tens uma repisa sota i un factor 2 de collons. El tercer llarg es un correcte 6c+ ó 7a que fins i tot costa fer trampes per passar-lo.
La via, la veritat es que "aprieta lo suyo".
Bé doncs... salut i bones escalades!!!

Albert Márquez
Re: La balena blanca i el petit princep, 130m, 6c+
February 25, 2008 11:08PM
bones albert,
bo que us hagi agradat. Ok el que dius de l'L3, ja m'han arribat més comentaris. La graduació definitiva de la via quedarà en: L1 6b, L2 6a+/6b, L3 6b, L4 6c+ (el /7a no està clar). L'L3 el vaig obrir tot en lliure, penjant-me d'aliens i ponts de roca només alhora de paraboltar. El 3er bolt era un pont de roca algo fràgil que vam substituir per deixar-ho menys expo (per mi, i no vaig gens sobrat, és on hi ha el pas de 6b, fins llavors penso 6a/6a+). Suposo que et refereixes a la primera placa sortint de la R, no a la segona que també té repisa (hi ha un bolt).
salut i a gaudir-la!
Re: La balena blanca i el petit princep, 130m, 6c+
February 26, 2008 12:33PM
volia dir 'OK amb el que dius DEL GRAU de l'L3'. Més comentaris de la via al web dels maneirons: [www.maneironsclimb.com] (Piades:Nova via a Perles)
Re: La balena blanca i el petit princep, 130m, 6c+
February 26, 2008 04:36PM
Vamos a ver chaturrines ...
Después de grimpar vuestra magnífica via.
De los 130m, 6c+ ó Ae/6a de vuestra reseña....El 6c+ de coña pero.. dónde está el Ae/6a...? Yo no lo he visto por ninguna parte...!!! Este 6a/Ae lo habréis soñado no..? Ni el 6a, ni el Ae, aparecen en ningún momento.Sabemos que, por el grado que marca hay que apretar las uñas.. pero no pongais Ae/6a, por que la peña se pensará que son pasos aislados que se pueden trampear y alguien se meterá y se hará pupita!. El grado es totalmente obligado de 6c+ sin la coletilla del Ae/6a.
He notado cierta dislexia a la hora de ponerle grado a las vias , quizás la gente está muy fuerte o no le afecta tanto la gravedad como al resto de los mortales, esto lo digo, ya que hay gente que le encanta destacar(CREO QUE NO ES VUESTRO CASO!) y se vanaglorian de que hable de sus vias por el escaso equipamiento y el marrón que tepuedes encontar, reflejando en las reseñas grado asequible o recomendable, ejemplo las vias de A.Ballart, M.Blanco etc... es una pena, pero pared que pillan, pared que destrozan con su decrépita filosofía de antaño.
Felicidades por el esfuerzo !
Salud y buenas escaladas!
Re: La balena blanca i el petit princep, 130m, 6c+
February 26, 2008 06:36PM
Filoxera, que tal "Chatirrín"!

Pel que fa a la última afirmació, no hi estic d’acord. Tant el Ballart com el Miguelón, sovint (no sempre), gasten un estil d’obertura compromès, minimitzant les expansions. Això no es anacrònic, es evolució i jo m’ho he passat molt be repetint-ne moltes d’elles.

Pel que fa a les ressenyes si que tens raó. Molt cops s’obvien “trampetes” difícils de veure com passos de ganxos o puntes de claus o “trampotes” que canten molt i al final gradua el de segon “mes o menys “apurant en lliure. Si es posa un grau es perqué se li ha fet el rotpunkt en alguna repetició.

De la via en qüestió no opino, ni l’he feta ni l’he vista.
Re: La balena blanca i el petit princep, 130m, 6c+
February 26, 2008 07:38PM
Ale vinga, ara ompliu 4 pàgines més de tonteries. Que si 6a...no, no! 6a+...no no!6a-
I de pas poseu a parir al personal, que ni coneixeu, ni voleu conèixer. Amb aquest posat mai hi haurà entesa. Utilitzem el mateix escenari per jugar a diferents jocs. Així que, sobren les paraules.
Apa! M.Blanco.
Re: La balena blanca i el petit princep, 130m, 6c+
February 26, 2008 09:14PM
gent,
vist el panorama m'animo a fer un parell de PUNTALITZACIONS sobre la VIA:
* És una via SEMIEQUIPADA i com a tal hi ha les assegurances que hi ha. Albert, per mi i tothom amb qui he parlat que l'han repetida la placa de l'L3 és pot protegir bé amb els aliens, només cal saber col.locar-los. Per tant, NO ÉS EXPO, simplement hi ha un tram fins al primer bolt que t'has de protegir. A més hi ha una fissura on entren els friends a caldo sobre la R per evitar el factor 2 si no veus clara l'escalada fins al primer bolt.
* En CAP CAS el grau obligat és 6c+. A l'L4 amb un estrep o una baga pots arribar escalant fins a 6a al segon bolt. Resultat 6a Ae obligat. A la resta de llargs amb el material que es demana el grau obligat no passa de 6a.

Us animo a que si voleu encetar un debat sobre 'dislexies' (NO ÉS EL CAS D'AQUESTA VIA PRECISSAMENT, neu a escalar-la i ja direu) i altres assumptes ho feu amb un TEMA NOU, i aquí parlem de la via només.

merci
e.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login