El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

GAM del Bisbe

Posted by getillo 
jo
Re: GAM del Bisbe
June 09, 2005 01:25AM
Està bé que detalleu el recorregut de les víes, però hostia! no cal donar tants detalls dels moviments, es pot dir "una pas de bloc" o "una secció de nyapes" pero "un talonatge de peu dret" o "dues regeltes".... jo volia provar aquesta via a vista i ja no podrà ser.
TRipu
Re: GAM del Bisbe
June 09, 2005 09:05AM
Tens tota la raó...i perdona la gosadia...de totes maneres es tracta d'un pas que a molta gent deixa parat donat que aparentment no sembla senzill.

Paral.lelament, llegir tan detalladament informes sobre una via ( inclosa qualitat de seguros, nombre de cintes, traçat o "estil" de les seccions" NO EM SEMBLA LA MILLOR MANERA D'ANAR A VISTA.

Escalar una via a vista ( per a properes ascencions tingues en compte la informació que reculls), es basa en no haver obtingut CAP informació de la mateixa.
Com que en escalada esportiva es pressuposen vies equipades i només cal saber-ne el grau, amb saber identificar quina és la línia que anem a escalar n'hi ha prou.

Fent extensiu el mateix a l'escalada clàssica en lliure ( ojo que a l'artifo això també compta), hauriem de plantar-nos sota la via sabent-ne els graus i prou ( i duent el material adient). Saber quin número-ara es diu el color- de microfriend cal dur en cada pas no és precisament "a vista"!!!.

Si vols afrontar una via " a vista" millor que no entris en el joc de recabar CAP TIPUS d'informació, tant en clàssica com en esportiva especialment.

I simplement dir-te que en un Fòrum com aquest la gent fa consultes PRECISAMENT per aclarar, informar-se i obtenir dades sobre vies que vol fer (tot el contrari d'anar " a vista" en sentit estricte). Concretament aquest sobre el BISBE era perque anant " a vista" hi havia gent que es perdia en un lloc concret, i perquè a certa gent la cotació de la mateixa en les ressenyes habituals ( en rotpunkt i havent-la fet o provat "a vista" sense llegir en fòrums)no ens semblava correcta del tot...

Finalment, i no et dono info sobre els passos, no pateixis, com ja t'he comentat el llarg dur no és el darrer ( especialment a vista) sinó aguanta des de l'inici al final, de primer i sense caigudes o agafar-se per xapar o progressar, la burilada de la 4a tirada...

Salut i a tibar

raulete
Re: GAM del Bisbe
June 09, 2005 01:20PM
doncs gràcies company, entenc aleshores que hens vam encigalar i vam anar a l'esquerre però fins i tot jo que vaig fer aquest llarg de segon no vaig veure res després del pitó amb lo qual entenc que el meu company volgués fer abans una travesia que jugar a tirar a munt sense saber on anaba. La propera vegada tirarem recte a veure com surt.
Gracies i a trepar força
TRipu
Re: GAM del Bisbe
June 09, 2005 03:04PM
RAUL!!!! DE BON ROTLLO :-D, però crec que o sou un xic dislèxics o no llegiu massa atentament.

Un cop superat el desplom ES A L'ESQUERRRRAAAA!!!!, vosaltres us vau encigalar anant amunt i a la dretaaaaaaaa ( devieu anar a la Reina d'escocioa...).

Heu de anar a l'esquerraaaaaaa!

Okis?

Només heu de treure el cap a l'ESQUERRRRRAAAAAAAA! i veureu la via com es desvia per la part guapa de l'esperó, més fàcil i idrecte a la reunió...estem parlant de una secció de 15 o 20 mts a Montserrat , no de la Nord del Cervino o de l'Eiger.

vaja o això o estem de catxondeo..que seria molt bo, per cert.

vinga malaltia i al sofà ( perdó: Salut i a tibar...es que em confonc...)

TR ;-D
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login