El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
ferran
Anglada-Cerdà al Frare Gros
July 05, 2004 04:00PM
Ahir vam fer aquesta via. Molt ambient i molta timba en una via en general sogbre roca molt mediocre, pèsima el primer llarg, on han hagut de posar dos parabolts porsiaca. Equipada però fa 40 anys! Els seguros fan por. El primer llarg en lliure, curt. El segon llarg molt guapo, en A1e i sortides en lliure de V+ de montserrat/6a de bloc. Es pot assegurar algun pas amb el camalot del 0'5. La resta de llargs en A1e/A0 i alguna sortida en lliure amb canto. Un cop sota el sostre, equipament precari i amb un pas que allarga molt. Desprès sortida en A1e, i últim llarg preciós per apurar en lliure, per fisura amb canto (V+/6a-).
Material: 25 cintes i 10 plaquetes recuperables, estreps recomanables però no obligats, un parell de friends petits (0`5 i 0`3).
A disfrutar-la!
Ignasi
Re: Anglada-Cerdà al Frare Gros
July 07, 2004 10:08AM
O sigui q es pot fer sense martell sense cap problema?
ferran
Re: Anglada-Cerdà al Frare Gros
July 07, 2004 04:04PM
Sí, cap problema. Nosaltres en portàvem i portàvem tres claus, només per si de cas. No els vam usar, però si peta algo especialment al sostre, anirá bé portar-lo. Però si l´has de fer aviat, no me l´enduria, no crec que peti res inmediatament. I apureu en lliure l´últim llarg, que val la pena! EL ràpel de baixada us deixa pràcticament a 10 metres del camí amb marques blaves que duu al coll del porc. Ja veureu que heu de pujar a mà esquerra a 10m d´on acaba el ràpel.
A disfrutar-la!!
Re: Anglada-Cerdà al Frare Gros
March 03, 2008 12:44PM
Els parabolts del primer llarg sembla que ja no hi són. No els vam veure. En aquesta tirada si no es clava la protecció és difícil i la roca dolenta i l'escalada exposada. Com que la vam fer amb boira encara era més expo doncs la roca estava mullada. Vam clavar un clau en tota la via però tirant de lliure i de microfriends i microtascons. Els primers llargs d'artifo són molt laboriosos perque o no entren els mosquetons o no hi ha xapa o el buril surt moltíssim. Així doncs, preveure mosquetons molt petits per fer-los passar per les xapes, cordinos i/o tascons per escanyar els burils super-sortits-a-punt-de-petar. En resum a la via li possem un 5, i només pel flanqueig del sostre, impressionant i estètic que salva la resta. Via nomès apta per aquells apasionats en la contemplació i el testeig de l'equipament precari.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login