El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
TRipu
Esperó Ribas al Bastó del Frare
May 17, 2005 10:22AM
Eos gent!

Divendres amb el Maluta vam pujar l'Aresta Ribas al Bastó del Frare, us en faig coinc cèntims sobre estat i equipament. Es una bona opció de cara a les calorades de l'estiu.

Via MOLT MACA peró amb uns alejes del 15 en la primera tirada després del bosquet

ES FA NOMËS AMB CINTES i algunb cordino per merlet.

Ll1 i LL2: S'empalmen en una sola tirada de 45 mts ( la R1 són tres claus en una fissura penjada), de 6a+ molt maca i contínua. Ojo a l'entrada a la reunió, la roca és discreta, per sort hi ha un clau amagat a la fissura en el tram més trencat.

Ll3: Tirada de tràmit, un xic herbosa. NO ANAR A LA ESQUERRA, és la reunió de la RUDOLF SCHINDL, la següent tirada és A4 i ja hi ha hagut algun embarque en confondre-la i anar a buscar un spit que llueix al final de la llastra. La reunió i tirada de la Esperó Ribas van PER LA DRETAAAA!

Ll4+ll5: OJO! Molt de canto però es tracta de 25 mts verticals on cal anar en compte. Hi ha un burí vell, un amb una ridícula xapa de llautó, un spit i un altre vell...les distàncuies i dificultat ( un suposat IV/V que s'acosta més a un V/V+ rotllo Esperó Màgic o The Wall) aconsellarien un reequipament amb millors anclatges o no pensar-s'hi massa a l'hora de superar el tram...).
Vam enllaçar la tirada amb la següent per estalviar temps. En total uns 55 o 60 mts, aconsellable allargar cintes al LL5, molt més fàcil ,encara que heu de "caçar els burins ( n'hi ha dos).

Ll6: Tirada molt bona, el canto disminueix i hi ha molts més burins ( 6 o 7 en 25 mts), es tracta d'un muret més tècnic amb inici més fàcil i que incrementa dificultat tal i com s'acosta la reunió. IV a l'inici i V al final.

Ll7: Inici de roca discreta, a vigilar ,sense massa drama, hi ha pitons a les fissures horitzontals ( no cal clavar) i dos burins al pas de V+, que més aviat és V sense exagerar. la sortida al cim està a pèl i es fa llarag ( almenys 25 mts o 30, decreixent la dificultat, tot i que al final es tracta d'una grimpada on s'escala gairebé literalment en "solo"( el darrer burí acaba 30 mts més avall...), a buscar la reunió i el final de la via.

Descens ràpid retornant pel darrera el Frare ( alguna corda i cadena en l'accés a coll de PORC),
Via molt maca i interessant, a tenir en compte els comentaris (i el nombre de cintes si es volen empalmar les dues primeres tirades, que estàn "cosides" a claus)

Salut i a tibarEdited 2 time(s). Last edit at 05/11/2009 09:51PM by five.
Maluta
Re: Esperó Ribas al Bastó del Frare
May 17, 2005 08:10PM
Només confirmar el que diu el tripu i afegir una cosa: si no aneu tant sueltos com per saber que no caureu segur recomano portar alguna dissipadora per que el burilillos stan força demacrats i hi ha algunes xapes d'aquedtes que son xinxetes amb un paper de plata dobletgat...
i si no sempre queda l'opció de confesió en regla pels creients i testament actualitzat pels k no.

Vagi b i k el kanto acompanyi
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login