El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

Belladona a l'agulla del Centenar

Posted by TRek 
TRek
Belladona a l'agulla del Centenar
July 04, 2005 11:07AM
Hola,

Via molt BElla si no fos per la roca.

Es tracta d'un itinerari m´`es o menys sportiu amb algun aleje i la constant tensió d'estar escalant en roca crostosa i petadissa. Recorre el mur just a la dreta de la CADE, un mur blanquinós amb molts forats al.lucinants.

Ll1: 6b+, molt maco però trencat
Ll1:7a. Pila i continuïtat, algun aleje, roca discreta i moviments de pel.lícula.
Ll3: Semblant al final del ll1, empalma amb la CADE.

Vam sortir per la CADE, evitant el darrer llarg ( v+).

Via equipada amb parabolts i anelles de rappel.
Re: Belladona a l'agulla del Centenar
July 05, 2005 08:29AM
iieeeppppaaaaa TRek!, la piada del kpujo és una mica més entussiasta...
Però em pensava que el 7a era de fissura!
A la ressenya original marcava algún friend, veig que us els heu saltat a la torera, no fan falta doncs?
TR
Re: Belladona a l'agulla del Centenar
July 05, 2005 10:13AM
Hola Piju,

La via va pel mig del mur de la dreta de la CADE, i el tram fissurat és el que comparteix amb la CADE ( final del llarg txungo de la CADE i llarg de sortida en un 85%).
Uns metres abans del cim/collet de la CADE, la Belladona tira cap a l’esquerra, cap al cim de l’Ag. Del Centenar.

Els friends són necessaris per la CADE ( a no ser que et marquis gairebé tot el llarg final a pèl, excepte una arrel…la BELLADONA, en principi, està bastant ESPORTIVA

Res, que una tarda fanàtica vam pujar el primer i el segon llarg. L’endemà vaig tornar i vaig fer el segon llarg al rotpunkt, el tercer també i vam sortir per la CADE ( la dona ja es ratllava d’assegurar). Queda , doncs saber com és el final del tercer llarg ( uns 8-10 metres de v+) i el darrer llarg ( v+), equipats igualment i menys vertical ,més tècnics i ja amb conglomerat gris....

Res tu, que ARA ESTÂ MARCADA ( tot i que la roca és blanca i farinosa) , amb una mica d’empenta ( és un llarg de continuïtat vertical , no desploma encara que ho sembla) es pot fer perfectament a vista. No dubtis, quan allunya, que hi ha MOLT de CANTO, es tracta de navegar ( generalment a l’esquerra), i trobar les preses. Ah..i que no petin...jo vaig netejar una mica en el primer intent..encadenant de segon, i l'edemà, de primer, no va saltar res...

Sort, slaut i a tibar-li!!
Teixi-Sam
Re: Belladona a l'agulla del Centenar
July 07, 2005 02:47AM
A veure, nosaltres la vàrem fer abans de St Joan, i ens va semblar:
L1: 6b+ que diu la ressenya, però sempre que no t'equivoquis i no vagis en cap moment a l'esperonet de la dreta.
L2: difícil que surti a vista com diu el company TReK. Ens va semblar més aviat 7a+, doncs és continuitat i un parell de passos dífícils al mig. En un d'ells, a més, la xapa no està al seu lloc i ja et cremes per xapar. Anar sempre per l'esquerra de les xapes.
L3: más de lo mismo, però més curt perquè vas cap a la fissura de la CADE. Ens va semblar que els obridors també podríen haver seguit pel mur sense tocar el diedre. També anant força a l'esquerra podem mantenir el 6b+ que diu la ressenya, després diedre CADE, força equipat amb pitons (només vàrem posar un friend), i crec que és més 6a que V+.
L4: diedre de la CADE i el deixes assegurat d'una arrel per flanquejar a l'esquerra, expo i trencadot, V+ en teoria. Abans d'arribar a la primera peça (un bolt) convé posar un friend gordo (camalot 3'5 o 4) per no fer-se mal. Llastres cutres i reunió.
L5: V+, mega llastra podridota, algun friend i un bolt i sortida fàcil però expo al cim.
Aquests dos últims llargs, res d'esportiu com diu el company. La part d'abaix sí, excepte l'entrada de la via pel diedre que convé assegurar amb algun friend.
A nosaltres ja ens van petar (o vàrem trencar) un munt de cantos, pedretes i llastretes, algun d'ells preses claus que et fan dubtar de que algú hagués passat en lliure per alla.
En general, recomenable, per sortir amb la sensació "de haberse dao un revolcón con la hija del panadero", com deia el Juanillo.
Salut
(igual m'animo a això de piar, a més de llegir les piades dels altres)
Re: Belladona a l'agulla del Centenar
July 07, 2005 08:58AM
...la filla del forner de Bellcaire si que té un bon revolcón, ella si que és una belladona...buenu, Teixi i Sam, a veure si us prodigueu més per aquestes pàgines!!!
Re: Belladona a l'agulla del Centenar
July 07, 2005 11:29AM
Hola gent,

Com havia comentat en la primera piada, no vam fer el final de la darrera tirada i la darrera, i vam sortir per la CADE, donada la precarietat del terreny...

Cotacions, estil o si és possible a vista..bé això depèn del nivell de cadascú no? Jo no seria tant determinatiu. En qualsevol cas els comentaris van deixant idees de com és la via...

UNA CURIOSITAT: En el tram inicial de la via, el diedre "desequipat"(una baga en savina, un bolt i un clau que es veu poc, en 15-20 mts de IV/IV+...), la fissura presenta un curiós forat del tamany d'un puny per on vam percebre que hi sortia un raig d'aire literalment glaçat...(????). Misteris montserratins!!!


Salut i a buscar vies bones...

PIJU, no m'oblido que he d'anar ala MOJO PICÓN...ja t'ho comentaré!!!!



willow
Re: Belladona a l'agulla del Centenar
August 23, 2005 10:41PM
Un putu 10! No ho sabíem, no ens hi hem fixat, i hem acabat sortint per la CADE (o sigui que els llargs cutres que dieu de dalt ens els hem saltat).

La mare que ho va parir tot, que guapo que és el segon llarg! Guap, guapo!
Aquest segon llarg és un regalassu del quinze: canto, moviments preciosos que pots disfrutar gràcies aLS parabolts, no arriba a ser vertical, reposos... GENIAL.
Aquest llarg ens ha semblat més aviat 6c o 6c+ fent-lo a vista, però és igual. Val a dir que també ens hem trobat algun canto marcat.

Total que us animo a fer-la i gaudir-la com hem fet amb el Pere avui, i si els llargs de dalt no valen la pena, doncs sortiu per la CADE com nosaltres. Pilleu un joc de camalots si voleu anar més tranquils.

Moltes felicitats a qui la vagi obrir!

Salut i Festa Major!
Re: Belladona a l'agulla del Centenar
July 22, 2008 08:12PM
vion del 15 en les seves 3/4 parts que és dir molt en aquesta zona de montserrat , on la pedra no acompanya massa . felicitats als aperturistes heu obert una via boníssima , seguiu aixií companys , salut i a tibar.
Pau
Re: Belladona a l'agulla del Centenar
August 01, 2011 10:50AM
Molt bona via que vem repetir fa unes semanetes.
Roca bruteta i on es trenquen coses però sense exagerar per ser Frares Nord. Graus "amables" però crec que ben posats (6b+, 7a i 6c) moviments molt guapos al llarg 2. Surt tota a vista encara que al quart llarg no vaig veure la variant i vem sortir per la CADE. Des de la reunió si que es veu i la veritat que sembla bastant guarro. Guarra també és l'entrada del primer llarg pel diedre, amb cantos mòbils i altres guarrerides... Tot i això val molt la pena pels llargs de placa, innexcusable si ja hem fet les classiques de la zona i ens movem en el grau.
Vem fer servir friends mitjans i algun vagueto per l'entrada del primer llarg i el de sortida de la CADE.
Salut!!
Re: Belladona a l'agulla del Centenar
June 21, 2012 01:25PM
Boníssima!!!

Els graus, apretats en el primer llarg i regaladets en el segon i el tercer. Hem sortit per la CADE en vistes dels consells de la gent.
Suposo que en el segon llarg si vas recte de txapa a txapa el grau deu pujar, però si navegues és bastant més fàcil (6c com a molt), nomès cal seguir el camí que et marca la roca... L'escalada és increïblement estètica. Molt bonica, molt agraïda, plena de forats amb moviments superguapos, d'anar llegint. La pols no ens ha afectat gaire, suposo que el temps i les repeticions han anat desempolsant la via...
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login