El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

CADE Agulla del Centenar

Posted by marsi 
CADE Agulla del Centenar
June 30, 2007 12:33PM
Ahir amb el kiku vam anar a fer aquest tros de via! Una via d'aplaudiment pràcticament de dalt a baix!
L1: és al meu gust el mes dolent de la via. Són 40 metres fins a l'arbre on montem reunió. El llarg està cosit a burils i algun parabolt. Es pot fer bastant en lliure (V+/6a) fins una mica abans del flanqueig a on el grau es dispara i al mateix flanqueig també. Un cop agafes el diedre està més desequipat. Algun camalot entra a canyon.
L2: llarg net amb un tacu "aprofitable". V 25 metres verticals d' anar catant els friends. Els camalots del 1 i 2 i algun més gran son els que entren perfesto.
L3: el més fàcil. IV+ 25 metres. S'escapa del diedre i va a buscar les plaques tumbades de l'esquerra! Algun pitó posat i algun micro per acabar de protegir el llarg.
L4: Aquest és el llarg! Dels més bonics que he fet per aquesta muntanya. A les ressenyes que corren posa V+ però al rotpunkt jo li posaria 6a ben ve! 40 metres atletics però amb uns cantos que obligaran al company de cordada a portar el paraigües per les babes que generem. la roca us sorprendrà! Està pràcticament equipat menys la fissura d'empotrament (a l'estil Santacana).És una mica "expo" si no portem catxarros grans. Nosaltres només vam posar un HB del 5 (=camalot del 3). Unes pedres empotrades aniran ve per fer un pont de roca. Desprès un tram una mica més finet pero que ja està cosit a pitons fins a la R.
L5: del rollo que el 2on pero més mala roca. Dos tacos i un pito en tot el llarg de 40 metres de V.
L6: pur tràmit per si volem fer el cim. III 20 metres.

Material: friends mitjans-grosos algun de repetit, algun de petit i alguna baga per fer ponts de fusta dels tacus.
Les reunions són a prova de bombes. 2 parabolts amb anelles.

Si no l'heu fet no espereu a anar-hi! A disfrutar-la
Re: CADE Agulla del Centenar
July 02, 2007 11:43PM
la veritat és que per un llarg bó , el 4art la resta és una via normaleta amb roca típica de la regió , per cert que amb la de ferros , tacos , claus i restes de parabolts tallats i enfonsats queda molt maka i diu molt del nivell cerebral dels escaladors . Pel que fa al material nosaltres duiem camalots 0.75 (1) , 2 ( 1) , 3 ( 2 ) i un 4 de wild country i el company va fer un pont de roca , els tacos molts no els varem ni xapar ja que la baguetilla o no en tenien o era un cordinillo de 5mm força deteriorar , és el que hi ha i on no n´hi ha no en pot rajar. apasiau i aveure si entre tots deixem que les vies es podreixin i així n´obriran de noves al cantó i els que ja em fet les velles podrem continuar bacilant de que som uns herois .
Re: CADE Agulla del Centenar
July 07, 2009 12:17AM
la vam fer dijous passat amb la bona obreta del matí i com diu el marsi un viot, de lo millor d'aquesta banda N. La roca no tant dolenta com s'escriu arreu, bastant sanejada ja pel pas de cordades, però vaja, a gustos. Adjunto topo amb el mateirial que hi vam trobar, aprofitant el croquis de'n Castellet de la repetició del 85... per material, i horaris, un bon testimoni de l'evolució de l'escalada al massís.
vam enllaçar el segon i tercer llarg (comptant que el primer el vam esclar des del terra fins l'R1) sense problemes de fregament, recomanable
[attachment 611 topoCADEAgCentenar.gif]
[attachment 612 CADE_Agulla_Centenar.jpg]


Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login