El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Bienvenido! » Entrar » Crear un nuevo perfil

Nova via Turbón: El camí del Tei-chi

Enviado por albert 
Nova via Turbón: El camí del Tei-chi
06-July-2009 22:07
Ahir vam acabar amb el Santi Llop una via que havíem començat al 2004 amb el Teixi. Han estat 6 jornades de feina repartides en 5 anys.
Ara ens resta arreglar la baixada (molt complexa, provisionalment hem instal.lat corda fixa de R5 a R3 per salvar un desplom continu de més de 15 mts) i potser un pas de L6 i un de L7 per retrobar els moviments més naturals.

Barreja de plaques de gota d'aigua, roca velcro, xorrera i deslloms. Pedra entre molt bona i excel.lent exceptuant 4 metres a L2 i 3 metres a L4.
La via busca els passos dèbils entre la verticalitat desplomada de la paret.
Surt brutal, i crec que pot escalar-se amb pluja... fins els 3 darrers metres.
Tots els llargs de 7a sostingut amb tres que presenten curtes seccions de 7b (a ull, no encadenat)
Ombra fins les 14hores.
En breu topo.
[attachment 606 TURBONteixiL7redu.jpg]

[attachment 608 TURBONteixiL5reducido.jpg]
[attachment 609 TURBONteixiL3reducida.jpg]
[attachment 610 TURBONreducido.jpg]



E2U13/07/2009 18:13 x albert


Re: nova via
10-July-2009 07:53
La puta, que guapes les fotos!!!
Nova via al Turbón: El camí del Tei-chi
13-July-2009 18:31
EL CAMÍ DEL TEI-CHI
El nom ve parcialment copiat d'una via de l'Emili i el Sam que van dedicar al Teixi. Ell va descobrir la línia, i m'hi va portar per obrir primer llarg i la R base del llarg de 8è. Llavors en Roxo i un company seu van començar la línia de la dreta, i van continuar des de la nostra reunió amunt. Al poc vam tornar i ens vam aprofitar dels 8 bolts que havien posat Roxo i cia, i vam girar cap a esquerra fins a muntar R3.
Quatre anys més tard el Santi Llop m'enreda per continuar la via.
Enguany l'hem acabada corretgint L2 i L3 per evitar el 8è grau (que evidentment no fem), i aconseguir una via homogènia. Notareu el seu mestratge amb els ganxos a L5 i L7, oberts amb menys expansions que les finalment emplaçades.
Finalment aquest dissabte vam enllestir la via, i en Toti Solé va resoldre tots els moviments de lliure que restaven.

Annexo topo i dos comentaris en castellà per si algú no els entèn:
- Vía mantenida en 7a (con algún paso más duro) que busca la debilidad en una pared muy desplomada.
- La retirada es sumamente complicada. Las reuniones impares no se pueden rapelar, y las pares sólo con una gran dosis de acrobacia, con peligro evidente de quedar "colgados" en el vacío. Se recomienda descender por una vía de Paolo Roxo reseñada por Luichi (ver su blog), y marcadas en amarillo en esta topo, de forma ORIENTATIVA.
- Bastante equipada, poco expuesta excepto algún corto tramo, pero sí obligatoria en 6c.
- Roca de buena a excepcional menos 3 mts en L2 y 2 mts en L5.

Que la gaudiu.
salut i sort,
albert. ganxets
[attachment 625 TURBONteixTOPOreducida.jpg]



E1U20/07/2009 18:03 x albert


Re: Nova via al Turbón: El camí del Tei-chi
27-July-2009 10:23
Ahir vam repetir aquesta via amb el Willow. La via és inhumana de bona! És un festival de gotes d'aigua que punxen un culló. Nosaltres vam dur semàfor d'aliens + el blau i un Camalot 0'75 i un 0'5. Suficient. Els graus són força agraits. Tots els llargs són molt bons, a destacar el flanqueig del 3er llarg, d'antologia! Hi ha algun pas obligadet però mai exposat, potser el 5è llarg. Sortint de la via, a la repisa, vam flanqujar uns 20 metres en horitzontal fins a trobar una instal·lació de ràpels que vam posar l'altre dia i ja s'egnaxen els ràpels de la via del Roxo.

Salut bous!

P.d.: Enhorabona Albert, ja em diràs on se compra la càmara akesta que es dibuixa les vies a la paret... jaa jaaa!
Re: Nova via Turbón: El camí del Tei-chi
05-August-2009 16:32
Ahir vam anar a repetir aqauesta via amb el màster king. Molt bona en un lloc molt interessant i tranquil. Ens van anar sortint totes les tirades anant de primers, en canvi, anant de segons se'ns van petar alguna cosa: el cantu clau del llarg 3, però no tot, encara en queda un bon tros i diraia que aguantarà i no crec que modifiqui el grau; tb sen's va patar una pedra sospitosa del llarg 4 en una mica de reposillu en un tram fàcil però deu sortir igual. A partir d'aquí anavem una mica amb la psicosi però en general la roca és molt bona. Segurament falten repeticions. La via desploma que t'hi cagues, val molt la pena.
Hi vam estar unes 5h. A partir de la meitat ens hi va tocar el sol però passava aire i s'hi estava bé.
Vam dur el material dels de la piada anterior, utilitzant-lo en els LL5, 7 i 9 (llarg de v+ per acabar d'arribar a dalt d'uns 15 metres i llavors seguir endavant uns 10 metres més pla fins a trobar un ràpel curt amb bagues, abans hi ha una instal·lació amb anella que desploma i no sé si mola).
A tibar-li gent!

kiku
Gil
Re: Nova via Turbón: El camí del Tei-chi
16-August-2009 10:21
Ep albert molt bona via , després de uns dies intensos d´escalada esportiva tornan de la Foz , vaig veure Valle Turbon vaig pillar el pen i vaig imprimir la ressenya , tornavem ja cap a casa i vem decidir quedar-nos , en hi vem posar tardert a les deu però no ens va pillar el sol tan sols en els últims passos ( nan ràpid 4 hores sense ràpels )
A l´ignazi li va sortir tota jo vaig pringar el pas del primer 7b , i l´ultim 7a+ em vaig embarcar per l´esquerre , molt bona via ben assegurada i disfrutona . Algu va perdre la xina i es va quedar sense petes ?? la tinc jo !jijij
El Albert tens la topo de la via dels ràpels , es veu molt bona i dura !!
Salut i gràcies per penjar la topo

Via molt recomanable
Re: Nova via Turbón: El camí del Tei-chi
17-August-2009 17:30
Topo del Luichy acurada i fiable per una via del Paolo arreglada pel Coro. Val la pena.
[attachment 629 TurbonAMIZADE.jpg]


Lo siento, sólo pueden enviar mensajes si está registrado.

Pulsa aquí para entrar