El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Bienvenido! » Entrar » Crear un nuevo perfil

peatges

Enviado por bullarolas 
peatges
16-April-2012 12:07
Hola tothom,

Pagar o no pagar els peatges? Molaria no fer-ho, oi?

Mireu-vos la notícia de l'Ara i el vídeo, que sembla que hi ha alguna cosa que torna a moure's

[www.ara.cat]

salut i autovies
Re: peatges
17-April-2012 00:49
Putamare que pengis això, que els escaladors no vivim a un altre planeta
Re: peatges
02-May-2012 13:08
"La revolució dels peatges" continua: Aquest cap de setmana no n'hem pagat ni un (dos Martorells, dos Mollets i dues Roques).... i la veritat és que després s'escala millor... diria que t'ajuda a pujar un "plus"...... coses de la psicologia de la satisfacció... proveu-ho (i no us cregueu allò de les multes de 100 euros que és una volada de coloms;)

Salut i pressió col·lectiva contra els senyors feudals del segle XXI
Re: peatges
25-May-2012 18:03
Una bona iniciativa per fotre aquells que es dediquen a robar-nos d'aquesta manera. Lo dels 100 euros és per posar la por al cos. El Col·legi d'Advocats de Barcelona, mitjançant el president de la secció del dret de la circulació, Joan-Carles Rio-Valle, ho ha fet públic així:

"El que han fet no és sancionable, no hi ha cap norma que ho estableixi. Tot allò que no està prohibit, està permès. No hi ha cap norma en el Reglament General de Circulació que digui que no pagar el peatge sigui una infracció. I si no hi ha cap norma que ho digui, és inviable sancionar.

"Amb relació als milers d'automobilistes que no paguen: "Han fet una infracció civil. És un incompliment contractual. Els usuaris de l'autopista tenen el compromís de pagar el servei que els donen per circular. És una obligació civil que es pot reclamar als jutjats. Abertis hauria de presentar 6.000 demandes, quelcom inviable.

"L'amenaça del conseller Felip Puig d'imposar una multa de 100 euros: "És una mesura coactiva, intimidadora, perquè la gent tingui por i pagui.

"Sobre la por d'alguns conductors a passar amb el llum en vermell: "És un senyal que també es troba a la sortida dels garatges, però no és cap semàfor de trànsit. No és un semàfor regulat pel reglament de circulació. Pel que fa al senyal que indica peatge, només obliga a aturar-se, no pas a pagar.

"En cas que algun treballador dels peatges es negués o trigués a aixecar la barrera: "Seria una detenció il·legal si intentessin paralitzar el vehicle que es negués a abonar l'import del peatge. Si forcessin algú a pagar, podria ser fins i tot un delicte de coacció en què incorrerien els treballadors, com a persones físiques, i l'empresa de autopistes."En cas de requeriment d'identificació: "La policia et pot demanar la documentació i t'has d'identificar -en cap cas ho poden exigir els treballadors d'Abertis-. Però no poden fer res contra els qui decideixen no pagar el peatge. Caldria un canvi de legislació que indiqués que aquest fet és una infracció reglamentària de trànsit."

La Policia què en diu? [www.spc-me.cat]

Un article interessant: [proupeatges.cat]

En resum, per una vegada que podem, que els fotin!!!
Re: peatges
27-May-2012 13:21
Gràcies a tots per la informació, clar que si!
...per sort no m'en toca ni un de peatge en el meu dia a dia... però una cosa que em sobte és que segons l'escrit de la SCP sembla que siguin les germanetes defensores del poble i res més lluny de la realitat, no?
M'agraderia veure com una agent uniformat recomana a un treballador d'Abertis deixar passar un vehicle per no cometre un delicte de detenció il.legal o coaccions.
NO FOTEM!
Re: peatges
02-July-2012 21:44
Sabeu que si passeu per un peatge amb 3 o més persones al cotxe teniu un descompte? Sabeu que aquests descompte que us fa Abertis, està subvencionat per la Generalitat? I sabeu com?

Posem per cas que el preu del peatge és 1€. Quan tu hi passes sent 3 persones al cotxe, Abertis et cobra 0,50€. Com que és un descompte subvencionat per la Generalitat, seria lògic pensar que la Generalitat paga els 50 cèntims restants a Abertis, oi?

Doncs no. La Generalitat no paga 0,50€ a ABERTIS, sinó 2,50€. Per què? ABERTIS considera que si no hi hagués el descompte, els 3 passatgers passarien separats, 1 a cada cotxe, total 3 cotxes, total 3 euros. Com que el cotxe amb 3 passatgers paga 0,50€, segons ABERTIS no falten 0,50€ fins a arribar a 1€ que val el peatge, sinó que falten 2,50€ per arribar als 3€ que haurien de pagar 3 persones en un cotxe cadascuna.

Si en vols saber més, llegeix aquest link:

[ataquealpoder.wordpress.com]
Lo siento, sólo pueden enviar mensajes si está registrado.

Pulsa aquí para entrar