El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

La Trompa de l'Elefant, via GEDE

Posted by ferran 
La Trompa de l'Elefant, via GEDE
March 22, 2010 10:28AM
Via clàssica restaurada fa un temps que farà les delícies de molts escalador tant els que volen forçar en lliure com els que pujen a l'estil clàssic. Totes les reunions estan equipades excepte la de l'arbre (R4).

L1: IIIº sense cap assegurança però es pot ficar alguna peça en forats i foradets.
L2+L3: IV+ de fissura bastant equipat amb pitons i parabots i després llarg de fissura més finet, també mig equipat amb algún parabolt i pitons. Originalment mig artifo mig lliure, es pot fer tot en lliure de 6a. Pot anar bé ficar alguna peça de reforç.
L4: 6b de tres parabolts molt junts (o Ae pels clàssics) on s'ha d'apretar força per seguir després per una fissura desequipada de Vº.
L5: 6a/b (o A1 pels clàssics), diedre molt maco protegit amb 2 pitons que segueix en forma de fissura desequipada més fàcil.
L6: IV- placa montserratina desequipada i difícilment protegible.

Via molt bona.
Re: La Trompa de l'Elefant, via GEDE
March 22, 2010 05:23PM
Aquesta via no es va restaurar, es va reequipar afegint parabolts on abans no hi havia expansions, sobretot al 3r llarg. I és veritat és molt maca, i la Cerdà-Pokorsky (que surt a l'esquerra des de la R3) encara ho és més.
Re: La Trompa de l'Elefant, via GEDE
March 22, 2010 05:56PM
La Cerdà-Pokorsky està a la llista però com el grau estigui tant car com al 6b de la GEDE encara em falta una mica...
Ja possats, què tal està actualment per anar en lliure la Cerdà-Pokorsky? Segons em van dir de les 2 opcions que hi ha a la part de dalt lo millor és ficar-se a la variant "Parera-Pérez-García" (la fissura de l'esquerra) perque a l'original, encara que hi han més assegurances aquestes estan plenes de cordinos que no et deixen txapar.
Re: La Trompa de l'Elefant, via GEDE
March 23, 2010 09:40AM
Nosaltres vam passar per l'original (la fissura de la dreta), em sembla que a la fissura de l'esquerra no vam veure res. No ho vam fer en lliure, recordo fer A0 d'un parell de pitons amb cordinos força cutres (no portàvem gavinet per fer neteja i el vam trobar a faltar). Després hi ha un espit i més amunt ja és més fàcil. El llarg de sotaecordo és més continuu i no hi ha massa res.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login