El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Bienvenido! » Entrar » Crear un nuevo perfil

Parets increhibles cara sud Tossa d'Alp,

Enviado por ixtlan 
Parets increhibles cara sud Tossa d'Alp,
11-September-2007 14:04
Hola. L'altre dia pujant per la carrtera de coll de pal varem agafar una pista que condueix a un refu. Tota aquesta vessant sud,darrera la Tossa d?alp i cap al costat del túnel hi ha unes Dolomites o un Wenden!! amb parets impressionats d'un calcari excepcional! Varem anar a caminar pel peu de varies parets, d'entre 100 a 400 o 500 metres de desnivell. Algú sap algo sobre aquesta zona i si hia ha alguna normativa chunga que no permeti d'obrir nous itineraris de paret!! Aquesta seri la nostre intenció i la de molts si les van a veure. AF molts anys que escalo i això que vaig veure es realment un parais pels escaladors de parets, i res d'envejar del mitic Wenden o ratikon. i de tros supera tot el massis del pedraforca.
Salut
K.
Re: Parets increhibles cara sud Tossa d'Alp,
11-September-2007 19:52
Es diu Parc Natural del Cadí-Moixeró (la normativa xunga).

Si vols obrir res els hi has de consultar primer...

K.
[skalada.WORDPRESS.com]
Re: Parets increhibles cara sud Tossa d'Alp,
11-September-2007 23:05
en el vertex 201 hi ha la ressenya d'una via en aquesta zona que dius;
a més em sona haver vist alguna altra ressenya por ahi, pro no sé on.

apa sort amb les obertures!
Re: Parets increhibles cara sud Tossa d'Alp,
12-September-2007 15:26
Hola companys. Aquest vèrtex que tens ja esta esgotat a l'editorial ,no podries pas pasarme-la per mail? Aleshores si has vist la topo al vèrtex no deu pas estar prohibit...? No va haver-hi algun comentari per part de la direccio del Parc natural? rectifico en l'alçada de les parets,fins a 300 max 350metres.
Re: Parets increhibles cara sud Tossa d'Alp,
12-September-2007 15:53
Hola companys,
com molt be diu en K es tracta d'unes parets dins el parc natural del Cadí Moixeró on està prohibit fins i tot respirar ( i escalar no et dic res). Si que es veritat que hi ha molta roca i de molt bona qualitat pero és molt monolitica i no ofereix masses linies evidents, fet que no impedeix que hi hagi vies obertes. En conec dues: l'esperó del Rebost (via del Ballart d'uns 300mts de rollo classic i que segueix un dels esperons més evidents) i la via Escudella i Carn d'Olla, oberta per uns col.legues de Manresa. Es tracta d'una via semi equipada de 7a que va per unes plaques molt guapes.
També cal dir que després d'obrir aquesta ultima via molts amics varen correr a repetir-la. Alguns amb nocturnitat i altres amb la visita dels forestals al final de la via i la corresponent recepta. Vull dir amb aixó que a més d'estar prohibit el lloc està vigilat. Els cabr.... es col.loquen a la pista que puja al refugi i d'allà tenen una vista perfecta....
El que no sé és perqué està prohibit, tan chungo està el tema que a la vessant contraria hi hagi unes pistes d'esquí?????????
Fins aviat
K.
Re: Parets increhibles cara sud Tossa d'Alp,
12-September-2007 19:53
El que es curiós doncs es que ho publiqués el Vèrtex.

Asumeixo que va ser una cagada, se'ls hi va colar.

¡Escalada delictiva i publicitada per la FEEC! Casi ná.

Pero un petit error el pot tenir qualsevol, je, je.

K.
[skalada.WORDPRESS.com]
Re: Parets increhibles cara sud Tossa d'Alp,
12-September-2007 21:33
ei penya pengeu les ressenyes de les vies que conegueu d'aquesta zona. ke és solitària i tranquila. Hi van més forestals, boletaires i demés, que escaladors. Pq es tracta d'una zona selectiva en quant a accés i dificultat de les escalades. Així que de massificació no crec que haguem de patir. I els falcons, etcétera, segur que s'ho passen bé veient els nostres caretos. Tanta prohibició sense solta ni volta...i vinga pistes d'esquí i òsties vàries!

Aixó và pengeu ressenyetes (i fotos) del lloc. Jo recomano totalment l'esperó del Rebost com a clàssica per conèixer el lloc. També està bé la Isards on the rocks. Apa, samba!
Re: Parets increhibles cara sud Tossa d'Alp,
12-September-2007 22:28
A la dreta de l'Esperó del Rebost i van dues vies més de l'Armand: Zeit i Diedre President
També hi ha per allí la Isards on the Rocks (em sembla que a la Roca Sança que no sé on és pq no hi he anat mai)
I suposo que ja més lluny d'aquí, a Greixer, hi ha una altra tapia amb tres o quatre vies més on només recordo el nom de dues: TIM i Baliga Belaga.
Aquest és un lloc per anar amb l'esparadrap a la boca i vestit de camuflatge, a més a més, del cotxe invisible. Algú va dir un dia: de hacer, podeis hacer lo que querais, pero que no os vean.

Apa! Fins aviat.
Gil
Re: Parets increhibles cara sud Tossa d'Alp,
13-September-2007 01:28
Dintre el cadi moixero hi han diferents llocs on es pot escalar ja hi han sectors desportiva dins el parc jo ne equipat un els forestals en tenen coneixement i nohan fet res per impedir que si escali , està clar que no hi ha hagut afluència d´escaladors quan aixo passi ja es veura , ja es parlara ! un company meu de la zona també ha obert un altre sector d´esportiva amb més nombre de vies i afluència ja que es conegut per molts de la cerdanya , els dos queden a la nord del moixeró i una roca excel.lent si les tàpies aquestes són del mateix calcari yiuhuuuuuuuu !!!! gas avall !!!
En fi a escalar , equipar i a tope , fer poc soroll i respectar l´entorn !
Re: Parets increhibles cara sud Tossa d'Alp,
13-September-2007 17:02
Doncs mira que bé , m'atrabiria a dir que podria ser el millor indret d'escalada calcaria que tenim. Però també tenim una administració que no s'entera de lo que és o no és danyar l'entorn. I a més amb 100 persones d'alt de la Tossa a punt de desllisar-se pistes avall, això si aquest hauran pagat i això ja se'l hi posa ineressant. En fi, us penjo unes fotos que vaig tirar l'altre dia d'algunes de les parets i agafeu el pitet. On carai es podria amagar ver el cotxe... El que s'hauria de fer és potser començant per les unions,centres i per els forums obtenir un llistot de deu per queixar-nos. Fa molts anys que escalo i per varis indrets de por ai i no em sona res semblant, excepte durant èpoques de nidació per la primavera. Aneu aqui al costat a França, per començar i veurem rarament parets sense cap linia creada, i no per ser prohibit sinó perquè no hi han anat.
En fi, aquest nostre païs, cada cop més xunguillo per viure tranquil, ens priva de les nostres llibertats com a sers d'aquest planeta. Baixeuu topos siusplau i revolucionem-nos, que d'això en sabem vent poc.
Lo siento, sólo pueden enviar mensajes si está registrado.

Pulsa aquí para entrar