El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Bienvenido! » Entrar » Crear un nuevo perfil

Fallos en sitios fáciles

Enviado por ferran 
Fallos en sitios fáciles
09-February-2011 18:33
Ya hace unas semanas se produjo un accidente con final fatal en Boi.

Nos han explicado cómo fue:

"Un escalador superó la parte más difícil de la cascada. Subió 8 metros de rampa fácil y cuando se disponía a colocar un tornillo los crampones perdieron el agarre y el escalador se precipitó por la rampa en una mala caída con la cuerda entre las piernas".

Hay que hacer un esfuerzo y ser conscientes en todo momento de las consecuencias que puede tener una caída mientras escalamos. A menudo nos confiamos en sitios fáciles y nos olvidamos que también en este tipo de terreno podemos caer. Bajar la guardia puede significar entonces sufrir una caída muy seria.

Muchos de los grandes alpinistas han muerto en escaladas fáciles.



E1U09/02/2011 18:35 x ferran
Re: Fallos en sitios fáciles
11-February-2011 15:34
Aquest accident va succeïr a la RASCA d'ALASKA, una de les cascades més "facils" del sector (ROQUES NEGRES), i de bohí en general.

Aquesta cascada és de les primeres en apareixer al sector i de les darerres en desfer-.se, a la esquerra de tot. S'hi accdeix en 10 minuts des de la pista que mena a la presa. Des de la mateixa base comença amb un tram arrampat on et pots protegir, un curt ressalt entre 75 i 85º ( depèn com hi entris) i passats els preimers 5- 8 metres inicialsd, la resta dels 30 que deu tenir són entre 45º i 55º de gel amb més o menys consistència.

Generalment s'hi va a escalfar, a acabar el dia o a iniciar-se, o quan les condicions no són les adeqaudes en altres sectors...totes aquestes circumstàncies convergeixen en un fet: menor atenció...

Sovint s'acribilla ( en funció de la experiència), el ressalt a cargols, però el canvi de rasant costa més de protegir i sembla més practic "sortir-ne" a pèl. UN cop a la rampa, la baixa dificultat invita a fer metres...

EN RAMPA, i gel dur, encara no sé perquè, però he vist més relliscades que en alguns ressalts on es va al límit ( ens sembla menys important anclar correctament els piolos o verificar que els crampons mossequin com cal? A mi m'ha passat...), si tenim l'assegurança lluny aquests errors poden ser fatals ( com a les vies facils de roca menys protegides). Aquest fet ens hauria de fer pensar i corroborar plenament el que diu en Ferran...!

I en el gel, facil o difícil, sempre lamàxima de intentar per tots els medis NO CAURE...

Pd: i el condol pel company, de la collade stcugat...
Lo siento, sólo pueden enviar mensajes si está registrado.

Pulsa aquí para entrar