El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Bienvenido! » Entrar » Crear un nuevo perfil

lladregots de pitons

Enviado por jma 
jma
lladregots de pitons
26-January-2011 13:28
Bones,
no es que sigui una cosa nova, pero no esta de mes dir les coses pel seu nom. Em refereixo concretament al tema dels pitons que van desapareguen de algunes vies com per art de magia...Els ultims anys al Montroig i voltants hem vist com en no poques ocasions apareix alguna piada que diu que falta tal o cual pito de via. Penso que es una falta de respecte, primer als aperturistes i despres als escaladors que hi vagin, que es trobaran amb una sorpresa que pot ser fins i tot perillosa. Entenc que hi ha vies que potser amb el material actual es poden assegurar be sense haver de clavar, i de tota manera aixo sempre es molt relatiu i depen de la mentalitat, el grau de l'escalador, etc...Pero cada via es com es, i entenc que es un tema que abans s'hauria de parlar amb els aperturistes si hi son i amb el col.lectiu, mes que no pas tirar pel dret. A mes sovint el cas es treu material de vies on no cal dur martell, o almenys aixi ho posa a la ressenya. Llavors es clar que hi ha cutrescaladors diria jo, que van a fer vies amb martell on aquest no fa falta, nomes amb l'afany de treure material, que despres suposo utilitzaran ells per obrir altres vies...amb la de vies clean, expos i de tota manera que hi ha per repetir!!! La pena es que al final quan obres una via et planteges si deixar alguna cosa, perque es pugui repetir sense martell, i amb un grapat de tascons. Al final les vies hauran de ser totes amb parabolts o sense res?
Salut
Re: lladregots de pitons
26-January-2011 14:48
Passar dels pitons que s'endú la penya a que caldrà posar parabolts per tot arreu em sembla un raonament un pèl agosarat, tot i que sigui en forma de pregunta. Tant, com pretendre que els pitons que es deixen en una via hi seran pels segles dels segles, amén.

És un robatori? Un furt? Tenen propietari els pitons deixats en una via? Treure'ls, és cutre? És una troballa? Algú treu pitons imprescindibles comprometent la seguretat dels que vindran després?)

Salut i martell (d'heretges.... !)
jma
Re: lladregots de pitons
26-January-2011 15:46
Epa,
es clar que no crec que totes les vies hagin d'estar nomes amb parabolts (faig una pregunta retòrica), per aixo tampoc crec que qualsevol escalador aprofitant que pasaba per aqui...tregui els claus amb que s'ha equipat una via (amb la mateixa logica qualsevol podria posar o treure els espits o parabolts d'una via segons li sembli!!).
A Montserrat potser no es tan notori aquest tema, donat el tipus de roca que imposa les expansions mes que altres. En calcari la opcio de posar un pito hi es molt sovint, les vies semiequipades aki tenen mes risc de quedarse a pel, o de "reequiparse" amb parabolts. En fi es un tema delicat...que la millor manera de tractar-ho es via a via amb una bona birra!!
Re: lladregots de pitons
26-January-2011 18:16
The Return of the Pirats. The lost war.

Salut.
Re: lladregots de pitons
26-January-2011 18:43
Ei, el pitons tambè es mouen sols. Si tu estas fent una via i veus que el pito es mou i el treus amb les mans, que as de fer? deixar-lo ? NO.
Re: lladregots de pitons
26-January-2011 20:42
Per cert JMA! enviam un mail a luisparcerisa@yahoo.com que vull demanar-te informació de ressenyes. Gràcies.
jma
Re: lladregots de pitons
27-January-2011 11:38
jo que volia canviar els pitons de La banda del tako de Narieda, per pitons de marca, no se pas....
Re: lladregots de pitons
27-January-2011 22:15
Els de la Banda? no,no tant macos amb aquells foradets menudets...
Re: lladregots de pitons
28-January-2011 13:14
a colomers hi ha un Camalot # 2 esperant algun caçador de tresors...
Re: lladregots de pitons
18-April-2011 20:00
ostias!!pero esto que es!
Lo siento, sólo pueden enviar mensajes si está registrado.

Pulsa aquí para entrar