El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

No perdem els papers...

Posted by Der kletterer 
No perdem els papers...
October 20, 2009 04:29PM
Aquest cap de setmana, com tants d'altres, m'he trobat amb la mateixa situació de sempre. Anar al Prat de Sant llorenç i trobar tot ple de merda i papers. I dic jo, la penya es fot uns tutes amb petates, vies d'estar 10 hores a la paret, etc... Tant costa ser una mica nets?? L'altre tema és el de les furgonetes i cotxes. No se si ho sabeu, pero el Prat és un sembrat on hi conreen, segurament cereals o ves a saber. Allí, al caminet a la vora hi ha prou espai per aparcar tropecientosmil cotxes. Cal realment plantar les furgos damunt el sembrat?
Ja en tenim prou de prohibicions injustes i desmesurades, tampoc cal que ens les guanyem a pols per culpa de ser uns despreocupats.

No soc cap ecologista radical, tansols vull continuar escalant en aquestes parets brutals.

Apa!
No perdem els papers...
October 20, 2009 05:49PM
El Carlitos té tota la raó.

El prat pertany a un particular d'Ager i fa temps ja va renunciar a posar l'antiga muntanyeta d'arena que impedia aparcar.
El conrea en BARBECHO, i de moment sembla que no ha sembrat res, però caldria ser especialment respectuosos i polits.

Pel que fa a l'aparcament de la part de PONT DE MONTANYANA, Obra Social Caixa Catalunya ens informa que no exigiran pagament per aparcar, mentre es respecti l'entorn, caminet del congost inclòs. Sembla ser que algú s'ha dedicat a rebentar els ancoratges de sirga i sika amb martell (tot indica algun escalador), i que com la cosa continui estudiaran mesures més dràstiques. Ens han dit que si respectem entorn, gent i veïns, cap problema. Recomanen també no cridar massa quan escalem (això és més aplicable als caminants de cap de setmana que al col.lectiu escalador).

També cal destacar que el FOC resta totalment prohibit, sobretot al prat de St Llorenç (també anomenat Prat del Lluís, el de l'accès per Àger que comenta el Carlitos). Com tinguem un problema de FOC ens faran fora per SEMPRE.

Estaria bé que tots ens ocupéssim de mantenir entorn net i donar el toque a qui es passi, pel bé de tots. I de pas, si cada cop que hi anem recollim un paperet, contribuirem encara més.

salut i sort. Montrebei per molts anys. Feu córrer la veu, gràcies
albert
Re: No perdem els papers...
October 22, 2009 10:32AM
Hola:
Coincido con denuncia de Der Kletter, el pasado finde del 12 de octubre pude comprobar la poca educación y falta de respeto existente entre nuestro colectivo de escaladores, por que no hay que mirar para otro lado, somos nosotros los que más asiduamente vamos a los lugares de escalada, en este caso el Prat de Sant llorenç, los responsables de que en un momento dado alguién, el dueño del prado en este caso, decida cerrar el acceso por nuestra falta de respeto.

En ese fin de semana concurrieron todos los comportamientos que se han denunciado antes, furgonetas y coches aparcados en el prado, fuegos, música a todo volumen....y los responsables eran escaladores. Con esto quiero decir que luego no nos quejemos y pongamos el grito en el cielo por las prohibiciones y restricciones, lo fácil es denunciarlo pero lo inteligente es evitarlo.

Por último recordar lo que dice Jose Luis Sampedro "la falta de respeto es la gran carencia de la convivencia actual", por tanto asumamos nuestra responsabilidad y respetemos el entorno.

Buenas escaladas para todos
Re: No perdem els papers...
October 22, 2009 06:34PM
aquest tema es ciclic...fa anys ,amb les "raves" de setmana santa ja passava....jo hi anava,pero al finde seguent havia de tornar per que no es notes res....amb anim de molta polèmica: tot això no es consequencia TAMBE del taladro? no hem foteu cas ,que ja estic delirant,pero em fot molta rabia la destrucció d`aquest territori i daquest paissatge per par de tots(inclos la Obra social) vaja,que quant anavem amb martell,la masificació no existia...ojalà el propietari chapi el prat.
Re: No perdem els papers...
October 29, 2009 10:06AM
Paca no piulis tant del Taladro, que tu t´has fet un fart de posar espits en varies vies del congost perque la penya la pugi repetir , com la Festa, la Montserrat , la Miramunda, etc, per lo que del tema de la masificació també estas implicat. No deliris tant.
Re: No perdem els papers...
November 01, 2009 05:34PM
ni puta ideia company!!!! tots estant posats a ma,d`aquesta manera poses els justos!!!! amb taladro es posen de mes fijo....les vies que nombres es fan per que son de grau baixet i poc compromis,no pewr execs de xapes!!!!haviam si ens informem abams de piar!!!!!!!
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login