El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

Diedre Farreny a la Roca Alta

Posted by Albert 
Diedre Farreny a la Roca Alta
July 11, 2005 06:39PM
Aquest diumenge vistes les previsions, vam decidir anar al montsec a fer aquesta via.

1r llarg: IV fàcil però exposat degut a la mala roca, grades que es desprenen, sabines de poca confiança i, de postres una mica de sorreta. Fem reunió a la primera feixa.

2n llarg: IV-IVsup: petit franqueig a l'esquerra per la feixa (2m) per atacar el primer diedret que trobem. És un pas fàcil però molt vertical. Després podem enxufar algun catxarro i sense dificultats fins la segona reunió, on comença el diedre en sí.

3r llarg: Comencem escalant en estil babaresa (IVsup) molt vertical però molt bon canto, 1 pitó. Seguim escalant en oposició fins sota un sostret on hi han posat un parabolt que ens tranquilitza molt... potser massa, ja que un metre més amunt hi ha un bon pont de roca amb moltes bagues ja posades. Un cop superat aquest pas (IVsup molt aeri) anem escalant el diedre fins la reunió, són uns 20 metres de IV bastant fàcils però verticals on podrem posar algun tascó i friend dels petits. Aquest llarg és molt estètic, potser el millor. És important mirar bé on fem la reunió, ja que jo la vaig fer sota un sostre on hi ha dos pitons i un buril bastant precaris. Em vaig equivocar, el millor és continuar en direcció una sabina (és un petit flanqueig de dos metres des de la reunió precaria protegit amb un pitó)i després de superar-la trobem dos parabolts per fer reunió (tot i així hi havia una altra reunió al mig de la placa abans del sostret (???).

4t llarg: Potser el més exigent, tot i que està més equipat. Nosaltres hi vam trobar almenys 4 pitons molt ben col·locats i un espit nou de trinca (com totes les expansions de la via). El diedre no és tant evident, ja que està trencat i és irregular, a més la vegetació ens obliga a desviar-nos per la placa en algun pas. Tot i així és un llarg guapo.

5è llarg: superem un petit pas d'arbre xemeneia (IV molt fàcil) i arribem a una canal que ens porta fins el cim on fem reunió en un arbre.

Una via recomanable, tot i que esperavem trobar més bona roca. M'estranyen les dues expansions als passos clau del 3r i 4t llarg i els pitons d'aquest últim, tenia entès que estava gairebé neta. Útil una xapa recuperable pel 2n llarg. Els pitons no són necessaris.

siau

Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login