El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Bienvenido! » Entrar » Crear un nuevo perfil

Anglada-Robbins a la Nord del Pedra

Enviado por Xavi 
Xavi
Anglada-Robbins a la Nord del Pedra
16-January-2004 00:18
Vaig escalar l'Anglada-Robbins a la nord del Pedra i el primer llarg el vaig aconseguir pujar en lliure però de segon i arrosegant-me com un llimac. La meva pregunta és si aquell llarg és molt més de 6a+ o és que soc un marica en la técnica de l'encastament.
Pels repetidors ojo amb els dos únics burils de la via que estàn a punt de petar!
Pere
Re: Anglada-Robbins a la Nord del Pedra
16-January-2004 00:19
Si el llarg és 6a+, és el més dificil que he fet mai. I m´agradaria veure pujar-hi aquests que li donen aquest grau... Igual és que nosaltres som dolentissims en aquest tipus d´escalada.
Piju
Re: Anglada-Robbins a la Nord del Pedra
16-January-2004 00:19
justament en el fòrum de la feec estavem comparant un llarg de caràcterístiques similars a Ordesa, aquell li donen 6b+/6c i em va sortir i el de la Robbins no...
Lluís Parcerisa
Re: Anglada-Robbins a la Nord del Pedra
16-January-2004 00:20
Renoi! Al final em fareu agafar por i tot. L'últim encastament cabron que he fet és el de la Montfort de l'Ordiguer i tb marquen 6a+. Alguna semblança, o aquest està tirat comparat amb l'A-R.
Pere
Re: Anglada-Robbins a la Nord del Pedra
16-January-2004 00:20
Por no, l´unic és deixar clar que el llarg no és 6a. Si portes un friend mida camalot 4.5 o 5 cap problema. Si no, hi ha un tram obligat de fisura ample. A, fa uns dies vaig fer l´Alicantropia de la paret de Catalunya, que l´ultim llarg és 6c, i em va semblar més difícil la A.R. Salut i a tibar.
Lionel Terray
Re: Anglada-Robbins a la Nord del Pedra
16-January-2004 00:21
Tranqui, el primer llarg, el de l'encastament, no és 6c obligat, ni molt menys. Obligat, obligat deu ser 6a. Un altra cosa es si ho vols fer en lliure, aleshores, preparat per patir... Quant al material, encara que poden anar bé els camalots extragrans es pot passar sense ells tranquil.lament.
Jo portaría friends mitjans (alien taronja, camalot vermell i groc) i tascons mitjans i grans (de dos dits d'ample més o menys). És el que vaig portar l'últim cop que vaig fer la Robbins i vaig anar prou bé.
Del club de los malos
Re: Anglada-Robbins a la Nord del Pedra
08-September-2004 15:00
L'altre dia vaig tenir l'honor de parlar amb el Josep Manuel Anglada i vaig aprofitar per preguntar-li un parell de cosetes sobre l'apertura d'aquesta via. Una d'elles era el tema expansions. Segons recorda, el gran escalador Robbins es va currar el primer llarg, gairebé en lliure, amb la técnica d'encastament de braç, doncs per ell era el tipus d'escalada al que estava acostumat, i el més important de tot: sense ficar expansions.
Gairebé tots els que hem escalat aquesta via haurem beneït dos burils que hi ha precissament en aquest primer llarg als quals segurament ens haurem pillat encara que estaven podrits.
Quan vaig repetir aquesta via vaig pensar que potser s'haurien de canviar els dos burils putrefactes per dos bons parabolts però ara que sé l'historia de l'apertura penso que aquests dos burils haurien de desaparèixer per respectar la filosofia dels obridors.
Així que si desapareixen els burils que ningú fiqui parabolts!
Això sí, els friends del 4 o del 5 seràn imprescindibles si no estem hipercurtits en l'escalada d'encastament.
Estoy contigo, tengo intención de ir a darle a esta via,¿sabes cuanto sale el primer y tercer largo en libre?, ¿los friends que dices repetidos?.Por cierto tambien quiero hacer la Santacana a la Momia, ¿esta equipada o me llevo los friends grandes?, buenos encastes
Del Club...
Re: Anglada-Robbins a la Nord del Pedra
15-September-2004 23:09
Encastaman. Escribió:
-------------------------------------------------------
> Estoy contigo, tengo intención de ir a darle a
> esta via,¿sabes cuanto sale el primer y tercer
> largo en libre?,

El primero diría 6c agónico. El tercero 6a/6b.

> ¿los friends que dices
> repetidos?.

No hace falta, aunque todo depende de ti.

> Por cierto tambien quiero hacer la
> Santacana a la Momia, ¿esta equipada o me llevo
> los friends grandes?, buenos encastes

Está equipada y es 6a (con esto te harás una idea de cómo debe ser el 6c de la Anglada-Robbins...)

Suerte


Lo siento, sólo pueden enviar mensajes si está registrado.

Pulsa aquí para entrar