El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Bienvenido! » Entrar » Crear un nuevo perfil

Cara Nord del Pedraforca. Via Katana

Enviado por adriach 
Cara Nord del Pedraforca. Via Katana
24-October-2011 15:17
Pengem la ressenya d'aquesta via nova a la cara nord.
Dir que té algún llarg prou bonic, sobretot a la primera meitat.
El martell no cal, per contra caldrà carregar uns 10 catxarritos i tasconets de totes mides!
El dia 12 Oct va estar encadenada i netejada d'algunes hebotes a les fissures.
apa gent,
"Salut i metrus"
[attachment 1030 Katana72.jpg]


Re: Cara Nord del Pedraforca. Via Katana
24-October-2011 20:13
Molt bona vista! Ara no recordo com és la zona per on va la via però pel dibuix de la ressenya té molt bona pinta. Per l'any vinent.
Re: Cara Nord del Pedraforca. Via Katana
17-August-2015 12:24
L'altre dia la vam escalar aquesta via i ens va agradar moltíssim. És la versió moderna de l'Anglada-Guillamón, una joia on trobarem llargs boníssims (i també llargs cutres, típics de la nord del Pedra).

Aproximació com si anèssim a l'Estasen. Millor portar la ressenya amb foto i traçat que ens permetrà localitzar la línia sense problemes.
[attachment 1293 Pedraforca-Katana.JPG]

Llarg 1: El vam fer grimpant. Herba i ressaltets.

LLarg 2: Entrada sorprenent en desplom on la roca afortunadament és molt més bona del que pot semblar. V+/6a.

Llarg 3: Diedre blanc guapo de moviments tècnics. A nosaltres ens va semblar més aviat 6 que no pas 7. De fet l'Adrià que el va obrir li volia posar 6b+. En tot cas que el grau de la ressenya no sigui un inconveninet per probar-lo en lliure.
[attachment 1295 Katana-1.jpg]

Llarg 4: Fissura amb algun pas atlètic que vam trobar una mica molla (el dia abans havia plogut a bots i barrals). Malgrat l'humitat encara es deixava fer. Passat el desplomet anar a buscar la fissura de l'esquerra, més guapa i difícil que la de la dreta, plena d'herba. 6a/b.
[attachment 1294 Katana-2.jpg]

Llarg 5: Fissura coronada a dalt per uns sostres que no es superen. La via "s'escaqueja" per la dreta per una travessa asequible per finalment trobar el tram estrella de la via: un mur atlètic amb cantos més propis d'ordesa que del Pedra i que remata la jugada amb una fissura en diagonal a l'esquerra. Un bon 6c+ de pila.

Llarg 6: La via continua un bon tros entre grimpades i caminades per anar a buscar una característica xemeneia. 100 metres o més.

Llarg 7: La xemenia, que dona accès a una diagonal ascendent. Vam apurar les cordes de 50 per muntar reunió, muntant-la una mica més amunt del pitó de la reunió original.

Llarg 8: Diagonal ascendent amb roca a estudiar i un tram de V+ especialment delicat. Vam tornar a apurar els 50 metres de forma que només ens va quedar un llarg per arribar als darrers llargs fàcils de sortida que només presenten uns pocs i curts ressalts.

Vam portar el que marca la ressenya i perfecte.

FerranE1U17/08/2015 12:29 x ferran


Lo siento, sólo pueden enviar mensajes si está registrado.

Pulsa aquí para entrar