El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Bienvenido! » Entrar » Crear un nuevo perfil

Mª Antònia-Estrems a la N del Cabirols

Enviado por tornasol 
tornasol
Mª Antònia-Estrems a la N del Cabirols
19-January-2004 19:54
Pedra 1. Mª Antònia-Estrems a la N del Cabirols.

Més aviat hauria de dir-se "Mª Antònia-Extrem".
No sé si ens vam perdre però en el segon llarg la roca era putrefacta i a més no era fàcil. Múltiples variants i molts pitons per tot arreu. Anàvem cinc i no ens vam fer mal perque anàvem fent càlculs de "Fermi".
No la recomano.
Ahir varem estar rondant per aquesta via. El recorregut que varem seguir no tenia més de 5 ferros i dos tascons quaternaris durant les primeres 8 tirades, ni una sola reunió equipada i la roca molt descomposta llevat d'una tirada d'encastament molt neta. A l'últim tram no varem veure clar per on seguir i ens varem escapar per una cornisa a la dreta cap a la canal del gat, a una tirada del coll. Tot plegat molt poc segur.
Algú disposa de informació detallada de la via?
Jo la vaig fer l'any 83 o 84 i també recordo poca cosa a la paret i roca bastant curte... Vam acabar a dalt del Cabbirols. Poca cosa més recordo!
escalador
Re: Mª Antònia-Estrems a la N del Cabirols
24-May-2005 11:32
Jo vaig fer la via fara cosa d'un any. Es cert que a la via esta molt poc equipada (recordo menys de 10 pitons a tota la via). Totes les reunions s'han de muntar amb tascons i friends; jo no duia pitons i no els vaig trobar a faltar. La roca es la roca tipica de la nord del pedra tot i que recordo un llarg molt precari de 4+/5 amb roca putrefacte i força exposat doncs no s'hi podia posar res. A l'ultima guia del Pedra hi ha una ressenya escrita que descriu molt be la via. Jo amb aquesta ressenya i intuició vaig trobar sense gaires dificultats l'itinerari (es questio d'anar seguint el terreny més facil i evident a simple vista).
La via jo la vaig trobar recomanable per aquells a qui els agradin les vies "romantiques" de buscar-se la vida. De fet el mes maco d'aquesta via son les expansions que "DESTAQUEN" per la seva absencia (i que aixi continui durant molts anys). Aixo si, unes quantes repeticions ajudarien a sanejar la roca!
Lo siento, sólo pueden enviar mensajes si está registrado.

Pulsa aquí para entrar