El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

Somni de pedra, Sud del Pedraforca

Posted by Marc VT 
Somni de pedra, Sud del Pedraforca
September 01, 2005 11:56AM
Hola a tothom, aquest passat cap de setmana vam fer l'Estimball a la Sud del Pedraforca. Vam rapelar per la via somni de pedra i es veu molt equipada i molt guapa, algu m'en podria dir alguna cosa? Semblava mes de cantets i no tan d'adherencia; i els llargs mantinguts i no de bloc, es aixi??

Merci i que vagi be!!
Re: Somni de pedra, Sud del Pedraforca
September 01, 2005 05:13PM
Hola Marc, si que està molt equipada de manera que permet fer passos al límit.
És molt recomenable, a diferència d'altres vies que han obert els mateixos autors en aquesta paret.
Quan preguntes si no te tanta adherencia, vols dir en comparació amb l'Estimball? buenu, més o menys...
Graduació estranya. El més difícil són 2 pasos que graduen de 7b al arribar a la R5, em van semblar impossibles, un mirall, la resta del llarg es tot 7a preciós.
Un altre pas de 7a a un sostret del penúltim llarg és molt patinós i tampoc ens va sortir.
els llargs 1 i 2 es poden empalmar i tambè un III que hi ha pel mig.
Majoritàriament amb spits, però tambè algun parabolt i burí per dalt...no confondre amb la "Via de tots", que ara està amb parabolts.
Apa siau!
Francis
Re: Somni de pedra, Sud del Pedraforca
September 06, 2005 08:57PM
Hola Marc, no coneixo la via Sommni de Pedra, pero m'agradaria saber que tal esta la de l'Estimball, equipament, dificultat i quin material em recomenes, soc un clasic que fa V+, 6a, aviat anire amb el meu company a intentar la Via de Tots, m'han dit que es molt maca.
Marc VT
Re: Somni de pedra, Sud del Pedraforca
September 07, 2005 07:25PM
Hola Francis, a mi em va agradar molt l'Estimball pero no vam arribar a dalt de tot ja que hi havia molta boira i... no convidava gaire.
La via es mes aviat fineta, amb passos força tecnics d'adherencia i equilibris, la vam fer en lliure, menys els passos claus de 6c i 7b, i les tirades de 6b... doncs aixo molta confiança amb els peus!! L'equipament es una mica curios ja que esta reequipada, pero encara hi ha algun buril vell i tambe pitons, i algun fa una mica de por; pero en general no te cap problema.
Tambe hi ha algunes fisures molt maques(sobretot en el L3, una tirada genial!!!). Vam fer servir alguns fisurers i friends mes o menys del 0,5 al 3(vam posar el camelot del 3 a la fisura del L5 per fer un A0... la paret regalimava); pero em sembla que a la part de dalt tambe s'ha d'equipar.
En fi la via es molt maca, per a mi va ser la primera a la Sud de Pedra i ja tinc ganes de tornar-hi!!! Diuen que la Via de Tots es molt maca aixi que endavant!! Quan l'hagis fet ja diras el que t'ha semblat.

Vinga que vagi be!!!!
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login