El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Bienvenido! » Entrar » Crear un nuevo perfil

Escalar a la Cerdanya

Enviado por masfi 
Escalar a la Cerdanya
20-August-2006 23:00

Salut gent!!

Algu té ressenyes o sap on trobar-les del Roc d'Aude i altres zones que hi ha de camí cap al llac de les Bulloses?

Hi hem estat escalant aquest cap de setmana i és de puta mare! Però anavem amb les ressenyes d'un vertex de fa uns anys i no eren massa bones.

Vinga merci per avançat!!
Re: Escalar a la Cerdanya
06-November-2006 21:47
hola jo tambè estic buscant ressenyes per la cerdanya però el unic que he trobat fins ara es això:
Alguns sectorets d'escalada esportiva a la Cerdanya:

1. Sant Pere dels Forcats.

Prop de les pistes d'esquí de Sant Pere dels Forcats (Cerdanya francesa). És un roc cosit de quimics. Vies de 3 a 6c+. Granit

2. Bulloses

A l'estiu s'ha de pillar bus o anar abans de les 6AM (je). Es va per la carretera que puja al llac de les Bulloses.Hi han 2 sectors, el Pla dels Avellans (quan s'arriba al pla més gran es tira una mica endavant i s'aparca a la dreta, surt un caminet, 5 min.) i el Roc d'Aude (més amunt, en una corva que hi ha un espai per aparcar a mà esquerra i surt un caminet que puja cap a la paret (10 min.). Granit i bastantes vies.

3. Balcera

Dins del poble de Les Angles (Capcir) agafar un desviament que indica "Lac de Balcere" i es puja per una carretera entre urbanitzacions fins arribar a una carretereta forestal, es passa la barrera i s'aparca un pèl abans del llac, on veiem una paret (vies fàcils). D'aquí s'agafa un corriol cap a la dreta fins a la paret de les vies més difícils (5 min.). Granit. 1 o 2 llargs. Fins 7b o 7c

4. Llo

Es va fins a Llo (Cerdanya francesa)i d'allà es puja fins a la part alta del poble, es passa el castell per sota i s'aparca en una esplanada d'on surt una pista forestal intransitable. Es puja per aquesta pista fins al collet, 10-15 min. (segurament veurem baixar penya amb arnés, però es que es el camí de tornada d'una ferrata). Del collet ens hi hem de fixar i a ma dreta surt un corriolet marcat amb fites que voreja el turó de l'ermita per baix i va a petar a peu de paret (2 min.): Sector "EMPIRE DU SOLEIL COUCHANT", vies de 5a a 7b+ sobre gneis. Recomanable portar casc. Hi ha alguna via bastant llarga i guapa.
També, a la mateixa paret de la ferrata (aparcar a la part baixa de Llo i seguir per la carretera de la ferrata) hi ha 3 vies llargues de 100m equipades, dues de fàcils (V+ o aixi) i una xunguilla (6c, 7a+, 7a).

5. Carol

Es passa Latour de Carol (Cerdanya francesa)i una cantera i hi ha un moment que veiem unes parets a mà dreta de la carretera i hi ha un caminet que puja fins al prat. Allà aparquem. Hi ha diverses vies (en general fàcils) a la paret que veiem i si tirem a l'esquerra pel prat direcció una altra paret més llunyana que es veu hi han 3 vies més a 8 min.(potser amb més ambient, encara que facils, max6c?). Granit

6.Olopte

Dins d'Olopte, hi ha un camí que baixa fins al riu (a peu), es passa un pont i es baixa per la vall un rato fins que a ma dreta es veu una paret amb una fisura que la creua de dalt a baix. Es puja fins allà (hi ha alguna fita). Vies una mica guarres però n'hi ha alguna de guapa. Max 6b. Calcari.

Ah, i su us mola el friki no deixeu de passar-vos pel Caos de Targasonne a fer bloc.

Masfi si trobesis alguna cosa digemo tu agraire,i per cert quin numero de vertex estas parlant??
Re: Escalar a la Cerdanya
06-November-2006 22:25

Ostia el numero no el se, el vertex no era pas meu. Ho sento.
Re: Escalar a la Cerdanya
07-November-2006 13:44
Hola

A la Cerdanya, però a la part catalana, hi ha COMA ORIOLA.

Són unes 10-15 vies de Vº a 8a, aprop de la Masella. Sector friki ressenyat a ressenya.net a : [www.ressenya.net]

Vies "guapilles", més aviat explossives i amb passos tècnics. El tema guapo es que hi ha gairebé totes les dificultats per anar-hi en colla. Encara s'hi pot escalar tot iq ue és zona a l'ombra...
Re: Escalar a la Cerdanya
08-November-2006 17:20
Tranki merci !!
ademès ès una escola amb graus bastans repartits, jo segueixo buscant mès escoles per la zona i espero trobar alguna escola per anar al hivern ja que estare currant allà però em sembla que sera dificil,canals tinc vistes moltes però escalada poca,espero no tirar-me una temporada de plafó,bueno sempre es pot matar les penes amb gel... saluut i a esclar força!!!
Re: Escalar a la Cerdanya
13-November-2006 10:07
Hi ha un sector a Urús. Seguir la pista asfaltada que surt de la font del poble. Abans d'acabar-se l'asfalt hi ha una pista a ma esquerra en bon estat que seguim amb el cotxe aproximadament 1 km. Aparquem en un diposit d'aigua i seguim caminant pista amunt per la que veniem amb cotxe. Al cap d'alguns metres hi ha una pista estreta que baixa cap a ma dreta en direcció a la vall on ja es veuen les parets. Caminem uns 10 minuts en total en descens fins a aquest torrent (el torrent va a parar a la boca nord del tunel del Cadí).
Son com dos sectors diferents: el de la dreta son vies de placa força llargues, uns 25 a 30 mts. El sector de l'esquerra està a 1 minut i és un desplom diagonal amb vies que es veuen més dures.
Nosaltres no vam escalar perqué feia fred i vent aquell dia. No coneixem els graus. Tampoc es veia res de l'altre mon però si que pot ser una bona area per a la gent local.
Algú en sap res més?
Re: Escalar a la Cerdanya
13-November-2006 11:05
Aquest sector ha estat equipat per la meteixa persona que ha equipat el sector de Coma Oriola a la Masella. L'equipador em va dir que era un sector molt guapo amb xorreres i plaques (no sé si és ben bé el mateix, crec que sí), i que quan acabi de perfilar els graus ho publicarà.

Respecte a les zones de la Cerdanya francesa (Roc d'Aude, Bulloses, Balcere, Puyvalador-Roc Mercadal, St P. Forcats, etc), surten tots a una guia groga d'escalada a Pirineus Orientals de T. Dulac (suposo que a la Pleta o Altaïr ho tindran). El sector més concorregut potser és Roc d'Aude, amb vies molt bones (Març a Novembre). Sempre que hi he anat he trobat a gent, que et podran dir els graus.

Per cert, a la zona de Roc d'Aude-Bulloses escaladors francesos em van dir que s'havien equipat varis nous sectors amb plaques i fissures alguns d'ells molt guapos i fins a 8è grau. En principi haurien de sortir a la nova guia que es veu que s'està preparant.
Re: Escalar a la Cerdanya
16-November-2006 15:35
A L'EQUIPADOR NO LI HAS DE FER GAIRE CAS JA QUE NO ENCADENA TANT 7C COM DIU ,AIXI ET TROBES EN LES TRAMPES QUE ET TROBES.
Com s'ha d'entrenar per arrosegar aquesta bola tant gran, vigila amb aquest paio
Lo siento, sólo pueden enviar mensajes si está registrado.

Pulsa aquí para entrar