El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

Fredi-Picazo Pilar del Sobrarbe

Posted by ferrans 
Fredi-Picazo Pilar del Sobrarbe
September 03, 2007 03:58PM
Una via 10++. Ambientarro garantit.
Srtir d´Oncins pel PR on hi ha la font, i en 20-25 min fins una canal (fita). Remuntar la canal fins a peu de via, que comença sota el diedre gris del 3r llarg molt evident (el diedre de la dreta de tot), sota dues covetes visibles des de peu de via (R1 a la segona).
Roca en general bona (ull al primer llarg, i en trams concrets).
R muntades amb spits o claus excepte la segona (baga en un pedrot), i molt poca cosa a les tirades (2 spits en les 1s 8 tirades, i algún clau perdut).
El segon llarg marca 6a+ la sortida de la R, però és un pas de bloc maco, maco. 3r llarg increíble; i el 6c surt en lliure (fissura perfecta i perfecta per assegurar, però posa molt les piles, i un és débil i xoriço).
El penúltim llarg, A2 de força curro. En lliure deu sortir força més dur de 7b, però té molt poc equipament (salvant els 3 spits preR, la resta s´ha de posar tot) com per forçar-lo a muerte. Potser amb algo més d´equipament es podria forçar (parlo pel Tato; jo, xoriço total, penjat, penjat). Tot i que ens van dir que amb 5-6 claus passàvem (ejem...), està molt despitonat i mola dur-ne uns quants més per no haver d´estar pujant i baixant a recuperar material. Sort del Tato, que si no encara estaría barallant-m´hi! Els claus entren bé. Pas de gantxo en L9 i pas de gantxo per sortir de R9.
Material: 2 jocs d´aliens sencers (menys el negre, tot i que també es podria posar), 1 de friends repetint 1, 2 i 0.75, tascons i claus (nosaltres portàvem 1 universal, 1 extraplà,2 v curtes i 2 llargues), i gantxo.
Descens des de l´avantcim a l´esq per la feixa, a buscar la Canal Mayor (no té pérdua) i en aquesta 2 ràpels curts equipats, i camí/tartera fins el PR que vé d´Oncins.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login