El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

Passe Murailles (Pempenús - Peña Montañesa)

Posted by albert 
Passe Murailles (Pempenús - Peña Montañesa)
September 26, 2007 09:08PM
Passe Murailles (Pempenús - Peña Montañesa)
Dilluns l'Issaac em va portar a fer la Passe Murailles, una via superba del gran jefe Ravier.

Roca barreja de verdón, taghia i alacant, probablement el millor calcari que podem trobar al nordest de la península .
I quin estil ! Això sí que és obrir: via molt, molt obligada on cal dominar el seté de paret (nombrosos passos obligats de 7a).
El primer llarg filtra cordades i esdevé tota una declaració de principis: mur roig lleugerament desplomat on el primer pas dur ja marca el compromís de l'ascensió. Assegurances difícils de veure (parabolt 8 mm plaqueta alumini o similar). Reunions exigües.

Material recomanable: joc aliens del blau al violeta (equivalent a camalot nº1) repetint semàfor (verd, groc i vermell), joc tascons ben complert(repetir mitjans-petits), joc camalots fins nº2, dos ganxos i un pedal o dos.
Horari: compteu amb una hora i mitja per llarg i cordada de dos. Els llargs resulten inacabables i l'escalada extraordinàriament tècnica requereix temps. El darrer llarg ens va quedar pendent, la nit arriba ràpid.
Aproximació jabalinesca d'una hora i mitja amb un darrer tram per tarterot desagradable. Exposició sud, solano des de les 11:30 fins al tard. Porteu forro, la paret comença a 1800 mts.

Molt recomanable a qui agradi l'escalada tècnica i obligada. Potser la millor via del Piri que he fet en aquest estil, i tota una lliçó de com obrir.

Apa, salut i sort.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login