El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

Brujas- Franco Española, Tozal de Mallo

Posted by ferrans 
Brujas- Franco Española, Tozal de Mallo
July 04, 2011 11:25PM
Vía mooolt guapa, amb el grau apretat. 6a+ obligat (Buf!), tot i que hi ha força claus. Totes les R són de claus a reforçar sense problemes amb els friends. Nosaltres duiem dos jocs complets de camalots fins el 3 i dos d´aliens. El núm 4 estalviable. Ideal per forçar perquè és de canto i atlètica. Algun llarg perdedor (Gràcies Luichi per la ressenya!!! Boníssima!!).
Començar d´hora que a lo tonto t´encigales i se´t pot fer de nit (com a nosaltres ens va passar).
Súper Recomanable, però dura.
Re: Brujas- Franco Española, Tozal de Mallo
July 05, 2011 11:52AM
Després d'escalar aquesta via amb la ressenya del luichy no em podia imaginar com havia aconseguit tants i tants detalls. Els blocs que apareixen a la ressenya reflexen exactament la realitat. I això a Ordesa és un treball de xinos.
La ressenya que més admiració m'ha despertat. Tan bona com la via. Explica'ns el secret Luichy!
Re: Brujas- Franco Española, Tozal de Mallo
July 05, 2011 06:06PM
Reitero la meva admiració per les ressenyes del luichi i adverteixo de que les del llibre del ravier d´ordesa, no són fiables. Com a mínim en el cas de la anglada cerdà i la brujas.Massa vagues per lo que és Ordesa, on tot són blocs perdedors.
Re: Brujas- Franco Española, Tozal de Mallo
July 06, 2011 09:43AM
Titllar de no fiables un recull de 150 vies, per dues escalades puntuals en un terreny com aquest, podria ser arriscat no?...
serà pequè aquest parell prefereixen que cadascú ensumi i llegeixi les vies...?
NO tinc la guia, però he pogut fer-hi algún cop d'ull i la veritat és que mala pinta no fa... les vies que vam fer a finals de juny, estrenant-me a la verticalitat Ordesiana (racs i lejos de los gilipollas) són suficientment precises. A part de bones de collons!
De totes maneres, cadascú que hi vagi amb la ressenya que vulgui. i per mi, si pot ser, amb un parell de diferents millor que millor!!!!

Apa, salut i metrus!
Re: Brujas- Franco Española, Tozal de Mallo
July 10, 2011 01:38PM
No, no dic que no sigui fiable la guía... De fet les fotos amb les víes són molt bones. I surten "totes". Però ja intento deixar clar que em refereixo a les dues ressenyes consultades: sí que és veritat que les dues que vam fer nosaltres no eren massa bones. Especialment l'Anglada-Cerdà, particularment dolenta.
També és cert que Ordesa és particularment perdedora. Molts blocs i moltes fissures...
Re: Brujas- Franco Española, Tozal de Mallo
August 17, 2011 02:01PM
NO ÉS EL MATEIX SELECCIÓ QUE INFORMACIÓ,
MOLTA MOLTA GENT TE BON GUST EN EL MON DE LA NOSTRA ESCALADA I BONES, MOLT BONES INTENCIONS, PERÒ HO SENTO PER LA MAJORIA... POCA MOLT POCA GENT DÓNA BE LA INFORMACIÓ EL LUICHY I EL RAVIER SÓN DOS DELS QUE SÍ LA DONEN BE (ESCASOS NOMBRES)
AH! JO CONEC UN FANTSTIC ILUSTRADOR DE RESSENYES QUE INFORMA AMB EL CUL, QUI HO ENDEVINA?
Re: Brujas- Franco Española, Tozal de Mallo
August 19, 2011 08:40AM
[attachment 994 Ordesadesdelaire..jpg]
Per a mi les imatges motiven més que les ressenyes. Si tens la mala sort d'escalar amb una mala ressenya, crec que en certa manera forma part de l'aventura i aguditza l'ingeni per surtir-ne airòs o bé per abanadonar i tornar quan les circunstàncies es donguin.

Salutacions i bones escalades.

Ah si, els de la foto son mon germà Robert i l'Abert Salvadó (ganxets) el juny del 94. (de quan les pesetes).


Re: Brujas- Franco Española, Tozal de Mallo
August 19, 2011 01:53PM
totalment d'acord
els croquis són orientatius però jo he anat a fer vies amb els croquis d'un bonissim dibuixant de ressenyes que treballava per revistes prestigioses de muntanya en que faltaven llargs sencers, he anat a vies recomenades en llibres bonissims on els horaris estan tant desfassats que t'arribes a preguntar si estas en via o fora, al final sempre és el mateix mirem qui ha obert la via i qui ha fet el croquis i no sempre coincideix, la dificultat l'ha de donar el medi i no l'engany d'una mala ressenya no?
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login