El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Bienvenido! » Entrar » Crear un nuevo perfil

Valentin Casanovas- atac al medi

Enviado por Maluta 
Valentin Casanovas- atac al medi
14-November-2006 19:35
Fa res vaig penjar un post en que criticava com malmetem el medi els escaladors i com d'hipocrites som en fer-nos passar pels defensors del medi ambient devant d'altres amenaces com els`plans de construcció de nous embassaments, els quads i tal...

Diumenge en vaig tenir l'exemple perfecte:

Son quarts de 4 de la tarda i arribo a la 6ena reunio de la VALENTIN CASANOVAS a l'aeri. Estic content, acabo d'escalar un llarg que temia des de feia anys. Tota la felicitat però s'esbaeix en un moment quan veig el niu de falcons que hi ha. Per un post de la primavera passada sabia que hi havia aquest niu, però sent novembre la temporada de nidificació està més que acabada i m'he permés escalar la via. El problema es que no està buit. Hi trobo diversos CADAVERS destrossats de cries de falcó pelegrí i les restes d'un individu adult.

Pel que sé el falcó no te depredadors naturals, i la meva pregunta és qui n'és el culpable? Tots sabem que no hi pot arribar un "DOMINGUERO" qualsevol allà dalt, qué ha passat doncs? No vull acusar a ningú, però jo tinc més que clar qui n'és el culpable- LA COMUNITAT ESCALADORA.

JA ESTÂ BE DE DICUTIR-SE QUE SI UN PARABOLT AQUI O UN BURÍ ALLÀ!!!!!!!!!!

Que passa que si no hi ha restriccions oficials ens les passem pel forro, perqué no n'aprenem d'una vegada i ens autoregulem els uns els altres. Si algú diu k hi ha un niu, per qué collons no li fotem cas i respectem la època de nidificació,

Ja sé que molta gent sudarà d'això però com a mínim hauré dit el que volia.

VISKA LA HIPOCRESIA VERTICAL.
Re: Valentin Casanovas- atac al medi
14-November-2006 20:22

Ostres...el fet d'escalar en època de nidificació és de mala fe pro...per matar uns falcons a sang freda s'ha de ser bastant sínic...

Aquesta mena de fets i molts d'altres acabaran amb la poca "llibertat" que queda en l'escalada...
Re: Valentin Casanovas- atac al medi
14-November-2006 22:23
quina puta merda, molts cops m'avergonyeixo de ser escalador i ara n'és un
Re: Valentin Casanovas- atac al medi
14-November-2006 22:57
la veritat és que estic flipant ja que jo vaig passar per la valentin el passat mes d´octubre , mitjans i allí momés hi havien potes anellades de besties que es deurien haver menjat el falcons , ara de cadavers de falcó cap ni un. No sé tampoc m´hi vaig fixar tant com per veure´ls , però no sé abans d´acusar penso que t´en hauries d´assegurar una mica i més saben que els escaladors podem estar al punt de mira de molta gent ala qual incomodem , patronat ,penya del parc , ja que poc gasto fem i molt voltem i coneixem.
Re: Valentin Casanovas- atac al medi
15-November-2006 08:44
home, a les cries les pots agafar però a l'adult ho veig impossible...si estan al niu es que van morir pel seu conte, potser intoxicats i el fet que estiguin destrossats serà per altres ocells que s’els han anat cruspint...tranquils que els escaladors no hi tenen res a veure, n’estic segur.
Et proposo explicar el tema a medi ambient, segurament els interessarà, algun cop hi he contactat a través del seu mail a www.gencat i m'han atès molt be i així veuen que els escaladors també tenim sensibilitat pel tema.
Re: Valentin Casanovas- atac al medi
15-November-2006 13:13
Maluta pensant'ho be, no pot ser que veiessis restes de preses caçades?
Re: Valentin Casanovas- atac al medi
15-November-2006 18:10
Jo asseguraria que no, de fet vaig remenar una mica pel niu i vaig trobar les urpes (o com es diguin) pota+ungla esmolada del que per mida i forma jo diria que era un falcò adult, també hi havia plomes de vol que jo diria que eren de falcó.
Per altra banda algú a vist el falcó en si? Abans be que es deixava veure, jo recordo haver-lo vist i sentit aquesta primavera mentre feia la Picazo i la Easy...

Si que pot-ser que m'equivoqui, i la veritat espero que sigui així...
Re: Valentin Casanovas- atac al medi
15-November-2006 19:33
Maluta, a mi en sembla que també t'aquivoques, unes cries encara es poden matar a sang freda!! pero un adult o veig imposible!!
estaven les restes senceres?? segurament les potes que dius i altres varis tb plomes!! són els restes dels banquets que es foten aquets maravellosos depredadors!!
Re: Valentin Casanovas- atac al medi
16-November-2006 11:18
Aixó es la famella i les cries que s´han mort de gana perque el mascle no ha tornat amb aliments per la familia, ja sigui per la presencia d´escaladors, que l´han abatut d´un tret ( algun caçador despistat ), mort natural ( no tant probable ), etc..., aquest cas es molt corrent en epoca de cria si no es respecta la zona de nidificació dels rapinyaires, ja que son molt sensibles a la presencia humana, la plaga del planeta. Pero nosaltres ho portem bé, continuem fent el que ens rota i aixó es paga tard o dora.
Salut.
Re: Valentin Casanovas- atac al medi
16-November-2006 14:36
durant molts anys generacions d'escaladors han anat pasant per la mateixa reunió i mai no havia fet ningu tal acusació. Potser tens rao, mai se sap, encara que es mes probable que sigui per una rao ben diferent ja que els darrers anys estan pasant un munt de coses extranyes amb la fauna. Jo visc al pirineu i des de el pestivirus ( afecció de la cabana d'isards) he vist mes voltors que mai i en indrets que no els havia vist. Potser la culpa d'aquestes morts es de l'home pero pot ser que el motiu , espero, sigui un ben diferent. De totes maneres haurem d'aplicarnos molt en un futur si no volem que ens tanquin en reserves de resina per practicar el nostre esport, mentres legions d'ecologistes amb jeeps de gasoil e instalacions prefabricades ocupen el nostre raco a les muntanyes en nom de la conservacio de la fauna. T'han prohibit mai l'acces d'algun lloc que estimis de veritat?
Els escaladors hem de tenir en compte que REGULAR = A PROHIBIR, aixi que ojo,
es feina nostra cuidar de el que estimem i que els "ecologistes" s'encarreguin de la politica.
Sort i bones escalades
Lo siento, sólo pueden enviar mensajes si está registrado.

Pulsa aquí para entrar