El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

ESCALADA A GALES

Posted by NENIVAN 
ESCALADA A GALES
August 04, 2006 12:31PM
HOLA COMPANYS,
TENIM PLANEJAT FER UN VIATGE DE CARA A SETEMBRE AL PAIS DE GALES PERO NO TROBEM INFO SOBRE LES VIES QUE HI HA PER ALLÀ. SI QUE HEM TROBAT GUIES A TUTI PLEIN PERO MOLARIA SABER LES VIES I SECTORS MES REPRESENTATIUS.
ELS GRAUS COM FUNCIONEN? MASSES LLETRES...
GRACIES PER ENDAVANT.
NENIVAN

PER CERT, QUINA POSSIBILITAT TENIM DE TRENCAR-NOS LA CRISMA, TENINT EN COMPTE LO BEN ACOSTUMATS QUE ESTEM AQUI AMB LES XAPES?
Re: ESCALADA A GALES
August 04, 2006 08:58PM
Hola nenivan

Tremadog, en Snowdon (o snowdonia o algo asi). Hay vias de varios largos con mucha autoprotección.
Re: ESCALADA A GALES
August 10, 2006 07:27PM
Apreciat amic, jo he viscut dos anys a Gal.les i crec que et puc ajudar. En primer lloc a Gal.les hi han dues arees importants d'escalada: El Nort de Gal.les conegut com Snowdonia i sud de gal.les que el lloc principal es Prembroke les caracteristiques són molt diferents. En el Nort el centre per anar es Betwis-y-Coed poble on hi ha botigues i demés. Desde allà pots accedir a Llanveris Pass, segons es baixa a la dreta et queda el Cenotaph Corner (6a) diedre molt evident i probablement una de les escalades mes conegudes d'Anglaterra, la Left Wall (6a) i la Right wall (6b+) totes de fisura i autoprotecció. A l'esquerra et queda el Dinas Mott amb multiples escalades de un grau entre 5 i 6a entre mig hi ha d'altres roques com el Dinas Cromlech amb vies con SS-Especial tambe de 5+-6a. Les llargades són de 50 a 100 Mts. Si vols pareds més llargues has de caminar una mica i arribar-te a sota de l'Snowdon on les pareds tenen de 150 a 200 mts amb moltes vies clasiques. La roca es una mena de roca volcanica molt fosca pero de molt bona qualitat. Una de les característiques del Nort de Gal.les i de l'area de Llanberis es l'escalada en Pizarra (Slate) que es fa a antigues canteres al voltant de Llanberis però es una escalada de molt "coco" on s'hi poden posar molt poques proteccions, exiteix una guia de "slate climbing" que la trovaràs a la botiga de Joe Brown al mateix poble de Llanberis. Un altre sector es Tremadogg que està molt aprop de la carretera per tant es molt visitat i algunes vies estàn pulides, la roca en volcanica i algunes vies bones ´son la Pinkussion, The Fang o Silly arete aquesta última clàsica de dificultat i se mal protegir, i en hi han moltes més que ara no recordo.
Si vas cap el sud, o siqui Pembrocke t'has d'arribar fins el poble de Haverfortwest i d'aqui al poble de Pembrocke, guia imprescindible per trobar les vies i les àrees de parking. Són acantilats de rica calcarea molt bona, les vies són tottes d'autoprotecció i algunes tenen molt compromís ja que un cop has rapelat al peu de via o surts per dal o nadant. Imprecindible comprar una taula de marees ja que sempre s'ha d'escalar en marea baixa i normalment a la taula hi trovaràs l'hora del dia en que aixó passa i a les vies s´hi accedeix unes dues hores abans de l'hora més baixa i tens aproximadament fins dues hores despres abans que t'agafi l'aigua, aixó no es cap tonteria pensa que Gal.les és un dels llocs del planeta amb les marees mes altes i baixes i s'hi t'enganxa l'aigua..tu mateix. No totes les zones són iguals i existeix una zona que no s'afecta per la marres i s'hi pot escalar tot el dia, fàcil de saber per que es on hi ha més gent sempre. Els rapels a les vies estan montats amb estques de ferro i molts lloca es has de montar amb tascons i ponts de roca al terra. Les vies que et recomanaria per entrar en contacte son Blue Sky, Arrow, B Team butres, Chimes of Freedom, First Blood, lucky Stricke per dir-te algunes. Un sector molt interessant en MOther Carey's Kitchen que que una mica abans que el sector principal de Pembrocke alla totes les vies són dificils pero de molt bona roca com Deep Space, Brazen Butress, Zeppelin etc. , el sector te una inmensitat de vies i la guia the dos volums. A prop del parking principal trobaràs una entrada de mar molt fonda on hi ha vies excel.lents però de molt grau que es diu Huntman's Leap, les més clasiques son Bloody Sunday (6B), Mytical Monster (6a) i Quite Waters (6B)Les altres tenen molt grau i es protegeixen molt malament con es Minotaur (6c). La via "Surprise Attach" (5+)tambe es una gran clàsica de dos llargs molt bona. Be et podria dir moltes coses més però potser amb aixó ja en tens prou. Un cop alla pregunta a la gent que vegis solen ser amables i t'ajudaran a trobar les vies. Be, espero que aixó t'ajudi i no vagis en lloc sense al menys un joc de tacons complet amb numeros mitjos repetits i els friend i alliens. Respecte als grau els classifiquen amb lletres que signifiques el grau d'expossicio i un numero que es la dificultat. Per que el facis una idea HVS es entre 5 i 5+, E15b/E15c entre 6a i 6b amb proteccio raonable a a partir de E3 i 6a la cosa es dispara una mica. Be només desitjar-vos una bona estada a Gal.les i que disfruteu molt, escalar sense xapes tambe te el seu alicient.
Re: ESCALADA A GALES
August 11, 2006 08:59AM
hola companys,
gracies per tota la info, la veritat és que em serà de molta ajuda. Sabent ara quins son els llocs més representatius ja tenim una guia per començar a escalar. Amb tota aquesta info tenim per dedicar-nos a fondo en el tema, no sé si tindrem prous dies...
De nou, gracies per tot amics...
Ivan
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login