El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

Més sobre freeky marginal a StLlorenç

Posted by Mohawk 
Bones gent!!

Segueixo recopilant informació sobre les zones d'esportiva de St. Llorenç (les marginals, je,je,je...) Avui he estat al Roc Colom (o Culom, algú sap com es diu?) i he vist que la zona esquerra està reequipada amb químics, mentre que a la zona dreta hi han reunions restaurades i fins hi tot alguna via amb parabolts...algú té alguna ressenya actual, que no sigui la de l'Info Alpí?

Un altre dubte sobre la zona de la Sardineta. Tinc un Desnivel vell (num. 26) on apareix un llistat de vies de la Sardineta (Unma Guma, Quo Vadis, Vomito Bilioso,...Muaramañoc), però aquestes vies no apareixen a les ressenyes de la Sardineta de l'Info Alpí, i pels graus no crec que estiguin a la zona del Diafragma (Sardienta de dalt). Sabeu on són?

Pujant pel camí dels monjos, després de passar el trencall que passa per la sardineta i just abans del totxo que té un graffiti (per dir-ho d'alguna manera!!) hi ha un petit bloc amb 6 vies amb spits (banda dreta), que semblen bastant dures, que són a les que em referia anteriorment?, algú en sap alguna cosa?


Vinga!!, perdoneu per la rallada i a tibar-li!!
PGB
Re: Més sobre freeky marginal a StLlorenç
October 17, 2005 01:37AM
Estic amb tu Mohawk, ja fa un temps que vaig veure aquestes vies amb spits que dius a la pedra del graffiti, n'hi ha unes quantes i ni idea de graus.

No sabia que a la sardineta hi hagués tantes vies com les que dius de la Desnivel :S

Si algú sap alguna cosa ja sap!
st llorenç
Re: Més sobre freeky marginal a StLlorenç
October 17, 2005 09:06AM
Unma Guma, Quo Vadis, Vomito Bilioso,...Muaramañoc
aquestes vies estan per sobre el camí dels monjos dins del bosc (sardineta de dalt), queden a la dreta de la placa plena de grafitis abans d'uns diedres amb vies tb.
La Unma Gumma és la que té una bavaresa després d'una travessia sobre forats.
Aquestes vies potser fa més de 10 anys que no les escala ningú ...
Mohawk
Re: Més sobre freeky marginal a StLlorenç
October 17, 2005 09:55AM
Hola StLlorenç!

Suposo que als diedres que et refereixes són unes parets d'uns 15m amb la primera part de roca típica taronja i a la part superior els diedres de conglomerat - calcari, oi? Aquests diedres no tenen expansions, oi?

Sobre la "Sardineta de Dalt", suposo que parlem del mateix, entre els diedres i la placa del Graffiti. Vaig veure que hi ha des de vies amb burils, passant per spits vells i fins hi tot plaques brillants....però spits. Quan pugui ja hi aniré a fer alguna tibada i si estan bé...ja farem l'esforç de "parabolitzar-les", ep! si ningú si oposa, clar!

Com que no tinc tanta pila com per aguantar les vies de la Soleia, ni la força per fer les del Revolt del Drac he de buscar altres alternatives...je,je,je

Sort i a tibar-li, i merci per la info!!
TR
Re: Més sobre freeky marginal a StLlorenç
October 17, 2005 02:30PM
En el totxo del Grafitti ( visca catalunya! em sembla que hi deia), al mateix cami que ja puja a la mola i sobre el sector de les vies menys txungues ( de 5º a 7a+ crec que em van semblar), hi ha aquestes vies que dius. Són a bloc i no te les podria lista perquè ja fa dies, però van entre el 6c+ i el 7c, les vaig fer farà sis anys. havia vist les fotos en l'article FREEKY a GOGO del Desnivel prehistòric. No em van semblar tant dures com els graus de St Benet...

Salut
Mohawk
Re: Més sobre freeky marginal a StLlorenç
October 17, 2005 03:34PM
Buenas TR!!

Gràcies per la info!! Ja que veig que coneixes la Sardineta, a la zona de vies més fàcils, quins graus li donaries a les vies que hi han a la dreta de tot, a una especie de totxo de molt bona roca que desploma força? Hi han dues, la primera em sembla que es diu BlackOut i té una entrada més directe, l'altra està a la part més desplomada....a mi em van semblar 6b/b+ i l'altra 7a/7a+, que hi diries?

Com ja deia a anteriors mails, perdoneu per la rallada amb StLlorenç, però és que m'agradaria "rescatarla del olvido".

Gràcies a tots per les volstres col·laboracions!!
TR
Re: Més sobre freeky marginal a StLlorenç
October 18, 2005 04:14PM
Ei MOhawk

Ja fa dies però la cosa anava com tu dius. En la de 6b+, entradeta i placa a tibar, i en el 7a+ idem però el tram dur més llarguet i desplomat...crec recordar un lancillo per sortir del tema, foradets i tal, no?.

A l'esquerra vam fer diverses vies entre 4+ i 5+, curiosilles amb un passet i la resta més fàcil...

Em va semblar un bon complement, més fàcil, per a la Paret Gran i per anar-hi amb penya que tibi menys i no avorrir-se uns o altres.


A les Gaites , a la dreta de la Caty ( crec), i a la esquerra d'una xemeneia- diedre guapa de 6b, hi ha una via una mica desplomada i bastant guapa que em van dir que era 7c però vam trobar-la bastant més fàcil ( en comparació als graus de la Soleia). ¿L'has fet/provat, o en saps el grau?

L'altre dia preguntava sobre la FANATIKISKOPI a la Soleia...ha petat un canto bo en el primer tram, just després del pas txungo del monodit. No crec que variés molt (7c durillo). En saps el grau actual?

SAlut
Mohawk
Re: Més sobre freeky marginal a StLlorenç
October 18, 2005 04:52PM
Buenas TR!

De la Soleia no et puc ajudar de moment, però prometo preguntar-ho a la gent forta....je,je,je....

Sobre la via de les Gaites, es diu Perestroika, sempre l'he vist de 7c, però no l'he provat. El que si que et puc dir és que hi ha força disparitat de graus a les vies difícils de les Gaites, m'imagino que degut a M1G i els seus graus "durillos". Per exemple hi han 7a+ que estan a anys llum d'algun 7b, quan la cosa no hauria de ser tan exagerada..., alguns dels dos estan mal cotats, però ja saps que això dels graus és molt personal. Preguntaré si algú ha encadenat la Perestroika, encara que les Gaites no és una zona gaire concurrida y menys aquesta via...

A tibar-li!!
TR
Re: Més sobre freeky marginal a StLlorenç
October 18, 2005 06:40PM
Joer Mohawk kin domini del lloc!

La Perestroika aquesta no és tan difícil ( a dalt o a St benet seria 7a+ o 7b), la placa es fa bé i després és aixecar-se una mica pel desplom, un bolo pla, un bidit i la sortida...

A la esquerra hi ha una via força maca, que et comentava, la Katy (6b), i la xemeneia-diedre ( Renom?) amb un pas burret de 6a/b i un diedre preciós però curt.

En relació al grau...tens raó, hi ha vies a la esquerra de la placa ( 7a+'s i 7b's) que surten a vista i alguns 6c's que son l'òstia...

En qualsevol cas es un lloc xulo i a les tardes fanàtiques d' estiu hi ha bona ombreta.

Alguna vegada he estat a la Diagonal i l'Esquirol, pedalejant sol, i hi he vist alguna via que també semblava d'esportiva..és possible?

Salut
Mohawk
Re: Més sobre freeky marginal a StLlorenç
October 18, 2005 11:21PM
Ja,ja,ja.....tu si que domines, pedalejant sol a la Diagonal!!

Doncs si vas fer la del sostre triangular (Ae), just a la seva dreta va una via freeky de dos llargs (6b;7a). Després tot són pedalades fins a la part final, on hi han algunes vies freekys (sobre el 6b+ - 7a), però no les he fet. Al contrafort de la Diagonal hi han unes quantes vies de l'Amadeu Pages, entre el 6a - 6b+, res d'especial. Això si, a la meitat de la Diagonal hi ha un 7a+ d'en M1G (Carpantin em sembla que es diu), que veien algunes de les seves vies, deu fer por...

Parlant d'en M1G. Hi ha una via seva al paret de les Once Hores (a l'esquerra dels Diposits) que té un llarg desplomat de 6c ("a su estilo"), en saps alguna cosa?, és que mai m'atreveixo a entrar-li, perquè no es veuen gaires assegurances...je,je,je...i això que la va reequipar després d'obrir-la per abaix!!

Sort i a tibar-li màquina!!
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login