El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Welcome! » Log In » Create A New Profile

Més sobre freeky marginal a StLlorenç

Posted by Mohawk 
TR
Re: Més sobre freeky marginal a StLlorenç
October 19, 2005 04:36PM
Les vies del MIG sempre seràn una passada...la ressneya i detalls surten a l'especial Desnivel de la mOla, i els cometaris ja van en aquesta direcció. Allà hi he fet una via de 6a's i 6b's, més ben eqipada. El llargq ue em comentes no l'he tocat però la snesació que dóna és la que tu dius. Igualment, el reequipament que em comentes em sembla que no són parabolts sinó spits ( ojo, almenys quan vam ser-hi crec que les assegurances no ere bolts..).

En quant a l'Artifu...pssss...la Diagonal, com que no té pati enganya, i et fa menys por penjar.te de merdes ( quina tonteria perquè si caus ,en alguna via piques terra...). He estat al les Estaques a l'esquirol ( surt en lliure i és 7a+ , feta sol de segon...). Hi ha un passet al començament del tram xungo, abans d'una repisa...La part de fissura és trencadota però es fa una mica millor si no t'estresses al darrer moviment...

He fet la PEDALEA o MUERE ( molta por), la Legend ( vaig caure en el A2/Ae de dalt, fet l'A3+), i una del A. PAgès just a la dreta...que és gairebé com la Legend..el que passa de la Legend es que abans del spit iper arribar al segon et sents bastant desamparat.

La CArpatín aquesta que comentes la vaig intentar ( també una tarda sol), i no la vaig poder ni acabar...si no m'erro és a la dreta de la Legend i la de l'Amadeu, no?

Salut
Mohawk
Re: Més sobre freeky marginal a StLlorenç
October 21, 2005 12:42PM
Ja,ja,ja....quina màquina!! Vuits a Agulles, A4 del M1G...deu n'hi do....Doncs a mi no em funciona la tècnica aquesta de quan no hi ha pati....passo la mateixa por a tot arreu....je,je,je!!!

Doncs si la Carpantín és la que està a la dreta de la via d'artifo de l'Amadeu...si algun dia hi tornes ja ens ho explicaràs. Igualment si fas l'esperó de les Once Hores. Amb lo del reequipament (segurament un mal ús de la paraula per part meva) em referia a que un cop oberta la via, hi va afegir més spits.

Sort i a tibar-li!!
Hola Mohawk i companyia.

Mohawk sóc un colega del P.C. amb el qual has anat a escalar algun cop, ell de fet m'ha passat tot el que té, i ahir em comentava a on estan aquests dos quarts que diuem que hi ha a la sardineta de Dalt i mai havia trobat, diu que falta a cada una d'elles el primer spit, i que són molt curtes, si no vaig errat estem parlat d'una placa on a la part de més a la dreta tens un diedre amb una via a la part esquerra i l'altre a la dreta, crec que són spits, el primer seguro és "pre-la meua edat" després de fer 4 (+/-) en conglomerat "xungo" trobes la part de roca bona, a on hi ha encaixat un "bloc" (no trobo la paraula exacta) de fusta amb una baga llargueta, la via de l'esquerra doncs a mi se'm va fer durilla, 6b, 6b+, el que passa és que per assegurar el tanto vaig anar pel diedre i xapant com vaig poguer; trobaria interessant fer el diedre amb els friends, la putada és la r, ja que està feta en el replà, igual que la via de la roca foradada (venint del camí dels monjos davant teu, 6a, la qual ja m'ha costat una corda), jo recomano, o bé posar-hi una baga mega llarga, o bé fer R a una alzina o roure que hi ha davant, i posar-hi placa, sinó, que tots la facin de 1er i baixar per la canaleta de la dreta.
La via que queda a la dreta no l'he provat, però fa bona pinta.
Per cert Mohawk, vaig anar amb el P a acabar la clerc a on us veu quedar al primer llarg per pluja, no? i em va extranyar que marqués 6a en un pas del 1er i 3er llarg, crec, i marqués 4 a la sortida que fa a la dreta, aquella sortida queda un pel desprotegida i un tascó li va anar de collons, però els 6a's no em van semblar-ho tant i el 4 em va semblar més, però és el de sempre, graduacions subjectives.
Em queden dos setmanes de vida catalana, me'n vaig a viure a Anglaterra, però en aquestes dues, haviam si fem feina i puc aportar el meu granet en la recuperació de St Llorenç.
Hi ha un fanàtic d'espeleo, de la SIS, que en la seva "joventut" va obrir algunes vies de la sardineta, si vols contactar amb ell, et paso el mail via P.C.

Salut i alegria.
Mohawk
Re: Més sobre freeky marginal a StLlorenç
October 24, 2005 07:35PM
Buenas Casteller!!

Felicitats pel la Clerc!! Amb lo del IV del final no et puc ajudar perquè jo vaig sortir pel sostret de 6a.

Les vies de IV que diu en PGB em smebla que estan més a la dreta d'on tu dius, hi han 3 parabolts molts nous i falta el primer spit, però el casquet està molt abaix, la veritat és que no es troba a faltar. Si vens pel camí dels monjos, des d'abaix (Mansión blanca), just al trencall que va cap a al Soleia, a la pedra del davant és on són les vies. A l'altra banda també n'hi ha alguna, però ja sembla més xunga....segons el mapa pot ser que es digui "El Pi del Vent"

Merci per la info, seguirem informant!!
PGB
Re: Més sobre freeky marginal a StLlorenç
October 25, 2005 03:31AM
Casteller, Mohawk, nem divendres tarda a fer el frikal pel diafragma i sardineta? així ens acabem de mirar bé les vies de la Sardineta de Dalt i les podem ressenyar totes :) Ja de pas, Casteller, sabràs on son els famosos quarts de la Sardineta xD (no t'esperis molt eh?.. 6 o 7m com a molt, verticals però amb molt bon canto)

Mohawk! podries escanejar lo de la Sardineta de Dalt que dius que sortia a la Desnivel aquella? (la de les vies Unma Guma, Quo Vadis, Vomito Bilioso,...Muaramañoc)

A reveure i qui vulgui apuntar-se divendres que vingui també!
(em quedaré amb els meus V+ mentre vosaltres feu el freak :P)
casteller
Re: Més sobre freeky marginal a StLlorenç
October 25, 2005 05:13PM
ei ei eiiii.

Que diem gent.
Avui he anat a la sardineta de Dalt.

Xa xa Xannnn, les he trobat, i no les he fet, jajaja.
PGB: he anat amb el Carles, que s'ha fet una mica de mal als ditets.
Hi ha la placa de 6 vies, el diedre xungo, trenques a mà esquerra i als pocs metres trobes dues vies, una a la part esquerra i l'altre a la placa del davant, la de l'esquerra deu ser 4+,V, crec, el carles l'ha fet també de primer, mica en mica s'hi va atrevint, i quan pillava corda li ha saltat les petites pedretes del peu, i s'ha fotut una nata, que al no tenir el reflexe de pìcar amb els peus contra la paret, s'ha pelat dues "yenmas" (en català si-us-plau!!!). així que se li ha acabat el dia.
Ha seguit per la de la dreta, a on el primer seguro estava no on jesucrist va perdre l'espardenya, no! quatre pobles més enyà, ma cago'n to. Li he posat un tascó i un friend, pèrò jo tenia una mala sensació, que fins que no he arribat al seguro, anava escagarraninxat, i al arribat a la R, (R???) dos spits crec, un amb la típica plaqueta petita i l'altre només amb el bis. Bé ara té un mallon que si demà hi tornem haviam si el puc pillar des de dalt.
Hem continuat, visitant els dos 4arts, i seguidament ENCADENANT la de parabols nous del diedre, im pre sionante, algú sabria dir-me el grau, apostaria 6b, però no em vull fer il·lusions.
En acabar com que anava de subidon, he provat la del pitó que em vas dir PGB, però he caigut un parell de vegades i hem fet retirada, li he posat un microtascó per frenar una mica la sotregada i prou bé, ha saltat, però com a mínim ha frenat una mica, que és del que es tractava.
per acabar-ho em provat la de l'esquerra, que el primer seguro es posa bé, però el segon (parabolt), tot i tenin unes mans bones, jo no tinc tanta pila, crec xapar allò té el seu mèrit, s'ha de dir els seguros estan de puta mare col·locats, com sempre sense saber graduació seria un punt.

Graduacions please!!!

PGB jo divendres pensava anar com sempre amb el meu germà, però depenent de com vagi tot, podria quedarme a dinar allà i esperar-vos, el que també podriem fer és alguna de via llarga.

Salut i peles que les cordes no les regalen!!!!!!
Mohawk
Re: Més sobre freeky marginal a StLlorenç
October 25, 2005 08:45PM
Felicitats Casteller!!

Poc a poc anem descobrint coses....je,je,je!!

Suposo que la que has provat després de la del pitó és la de la dreta, no? La que el primer seguro tenia un cordino, crec....ja es veia que el segon allunyava.... :P :P

Jo el divendres no hi podré anar, anem a disfrutar del pont, però quan pugui m'hi acosto i confirmem graduacions.

Sort i a tibar-li!!
casteller
Re: Més sobre freeky marginal a StLlorenç
October 26, 2005 11:01AM
Hola Mohawk.

Efectivament, és la via de la dreta, on el primer té el cordino, és veritat que el segon allunya una miqueta, i que la volada és bona (la meva companya va saltar un bon tros), però mentres no hi hagi molt molt perill, aquesta equipació amb reminiscències clàssiques m'agraden, això si, mentres no hi hagi perill.

Equilibri, valor, força i seny.

Sento rescatar el thread del Setembre de l'any passat però... continuo buscant la Desnivel on parlaven de les vies d'esportiva de la Sardineta de Dalt (les famoses Unma Guma, Quo Vadis, Vomito Bilioso,...Muaramañoc) i no hi ha manera!

Algú la té? Seria tant amable d'escanejar-les i enviar-les? :$ merci! :)
Saps el numero?

------
Òskar
[skalada.blogspot.com]
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login