El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Bienvenido! » Entrar » Crear un nuevo perfil

NordMagnum a la Nord del Pedra

Enviado por Lluís Parcerisa 
NordMagnum a la Nord del Pedra
21-August-2009 19:25
Via mooooooooolt bona i no ho sembla. Jo he fet poques vies al Calderer i aquesta és de les millors i, possiblement amaga un dels llargs més guapos del vessant nord.
Inici entre la Piràmide i el Dit de Riambau, en unes grades herboses (seguir les primeres marques verdes que porten a l'Estasen) i després mirar bé la ressenya (Muntanya 874 hem penso) per encertar el L1 una mica indefinit. L2 molt sinuós i reunió en un arbre vissible des de peu de via. La resta, festival de fissures, diedres i alguna placa. Roca molt bona menys en alguna grada i en els dos últims llargs que no val la pena fer (són de la via Joan Martí). Equipada en els trams difícils amb algun pitó o perfectament protegible, totes les reunions s'han de montar o reforçar. Bon joc de camalots+aliens i tascons.
L'hem apurat tota en lliure: pas d'A0 queda en 6b i tram d'A1 en 6b+ (l'Ignasi és un crack).
En general els graus no són massa difícils. Via recomanable. Felicitats als obridors.

Apa! Salut.
Re: NordMagnum a la Nord del Pedra
24-August-2009 10:59
Hola Lluis. Me n'alegro que t'hagi agradat força la via. La vam obrir l'Armand i jo fa dos estius en dos dies. La vam deixar força neta, però després de parlar-ho i perquè la gent s'animés a fer-la l'Armand va tornar l'any passat per reforçar l'equipament amb l'objectiu que la gent podés escalar-la sense dur pitons.
L'any passat el Pep Vila també la va fer en lliure i en els graus coincideix més o menys amb el que dius. Per cert, quin és el llarg que et va agradar tant i que el veus com un dels més guapos del vessant nord?.
Bones escalades.
Pau Tomé.
Re: NordMagnum a la Nord del Pedra
24-August-2009 23:38
Ei Pau, doncs vau pendre una descisió encertada, sense pitons es passa la mar de bé, i el fet de no deixar cap rastre a peu de via dóna aquell aire d'incertesa a la via que et fa mirar-t'ho un bon rato abans de començar.
El llarg que em va agradar tant? aaaaaaaaaaaahhh!!! jeje!!!!!!!!
Donar-li records al Pep que des de la trobada de Canalda que no el veig.
Per cert, una cosa que em vaig oblidar d'escriure es que el llargs tenen (en general) més metres dels que diu a la ressenya.

Apa! Salut.
Re: NordMagnum a la Nord del Pedra
26-July-2010 10:16
Aquest dissabte vam anar a repetir aquesta petita troballa, veient l'atraient ressenya de l’Armant, i dels comentaris en aquest foro.
La nostra humil opinió, és bastant diferent. ULL VIU !!!!

La via comença per una campa d’herba , la roca del primer llarg dolenta, però la del segon no està ni netejada, hi ha un pitó afegit a la 1ª repetició. Vam pensar que no era el nostre dia....
El 3er llarg, una petita campa d’herba, i un diedre que no està malament sense ser gaire cosa de l’altre món. La R en una canal immensa, que talla tota la continuïtat. El 4 art llarg, anar fent per roca bona, a un petit sostret amb un spit, que no és gran meravella. Segueix una rampa de 1er grau que segueix trencant la continuïtat. La següent tirada, 6b amb un paset de flanqueig i una fissura normaleta. A partir d’aquí no vam trobar el següent llarg de A1/6C....deuria ser més a la dreta ¿?
Suposem que lo guapo seria més a munt....
Lo siento, sólo pueden enviar mensajes si está registrado.

Pulsa aquí para entrar