El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Bienvenido! » Entrar » Crear un nuevo perfil

Salvem Montrebei

Enviado por morfu 
Salvem Montrebei
06-November-2006 22:54


Hola,T’adrecem aquest correu perquè has manifestat el teu interès en donar suport a la campanya per aturar el projecte de construcció de la presa que ENDESA vol fer al Congost de Mont-Rebei.Des de la Plataforma per la Defensa del Montsec t’enviem la informació que tenim al respecte, i agrairíem que ens ajudessis a difondre la intenció d’ENDESA i les nefastes conseqüències que suposaria tal infraestructura al paratge de Mont-Rebei. Per evidenciar el rebuig que suscita aquest projecte, s’ha iniciat una recollida de signatures i adhesions a la campanya per aturar la construcció d’aquesta presa.T’adjuntem la següent documentació:Descripció del projecte i les seves conseqüències socials i ambientals.
Manifest: per a totes aquelles entitats que vulgueu donar suport a la campanya.
Full de signatures: per a totes aquelles persones individuals que vulgueu donar suport a la campanya.


Cal la màxima pressió social per tal que aquest projecte no tiri endavant: És molt important que el màxim de persones i entitats manifestin el rebuig a la construcció d’una presa a Mont-Rebei.

Moltes gràcies pel vostre suport!!!Perquè Montrebei no està a la venda, ni a ENDESA ni a ningú: Montrebei és de tothom!
Adjuntos:
abrir | descargar - descripcio projecte montrebei.pdf (65.3 KB)
abrir | descargar - full signatures montrebei.pdf (60.5 KB)
abrir | descargar - manifest montrebei.pdf (97.3 KB)
Salvem Montrebei 2on COMUNICAT
08-November-2006 14:51
PLATAFORMA PER LA DEFENSA DEL MONTSEC


Benvolguts companys/es,

Ja que vareu assistir a passades reunions de la Plataforma, us adrecem aquesta carta per informar-vos de totes les decisions preses i d’accions que s’han realitzat fins al moment entorn a la campanya per aturar la construcció de la presa d’ENDESA a Montrebei.

Ø Es va fer una roda de premsa el dimarts, dia 17 d’octubre de 2006, a les 12h. del migdia, al local del Centre Excursionista de Lleida. Hi van assistir nombrosos mitjans de comunicació, i TV3 va retransmetre un fragment de l’acte al telenotícies comarques.

Ø S’inicia la recollida de signatures i adhesions al manifest de la campanya. Es buscarà el màxim d’adhesions entre els centres excursionistes, entitats socioculturals, entitats ecologistes i ambientalistes de Catalunya, i també el màxim de signatures a nivell individual. En aquest sentit es va perfilar l’adequació dels documents a trametre. Ja s’ha iniciat aquesta difusió. Cal destacar que la Universitat de Lleida s’ha adherit al manifest de la campanya.

Ø Abans del dia de les eleccions, s’ha entregat a tots els representants dels diferents partits polítics a Lleida una carta per tal que es posicionessin davant d’aquesta nova presa. ERC i ICV-EuA s’han posicionat en contra de la construcció d’una presa a Montrebei.

Ø S’intentarà aconseguir informes tècnics redactats des dels diferents departaments de les diferents universitats catalanes (ecologia, biologia, història, sociologia...) per tal de fer pressió en contra del projecte.

Ø Es proposa organitzar una caminada popular, es sondejarà a les diferents entitats excursionistes per tal de poder organitzar-la. Es proposa una data, el 4 de febrer, que es considera un marge suficient de temps per a poder convocar-la satisfactòriament.

Ø Es proposa, en un futur, realitzar samarretes per difondre la campanya.

A nivell de finançament de la campanya, es va concretar que era necessari proveir-se amb un mínim de fons per poder sufragar les despeses de la campanya i així poder impulsar-la (principalment despeses d’impressions i correus, i tenir fons per més endavant, per a poder engegar qualsevol iniciativa). En aquest sentit, qualsevol entitat o persona individual que ho cregui convenient pot fer una aportació al número de compte de la Plataforma per la Defensa del Montsec és el 2041 0100190000015359 (Caixa Manresa).


Per si és del vostre interès, la propera convocatòria per continuar perfilant la campanya és per al dia 24 de novembre, divendres, a les 8 del vespre a la fonoteca de Balaguer


Perquè Montrebei no està a la venda, ni a ENDESA ni a ningú: Montrebei és de tothom!Re: Salvem Montrebei
12-December-2006 15:55
Sabeu si es pot signar el manifest en algun lloc de barcelona o rodalies???
Merci!
Re: Salvem Montrebei
12-December-2006 18:41
vaigui per endavant que em sembla perfecte que es faci aquesta i quantes manifestacions i accions calgui per preservar el nostre entorn i que signaré sense més aquest manifest.
la meva pregunta però és :¿ també el signaran aquells que es creuen amos i senyors de montreberi i s´han dedicat a trinxar vies noves o reequipades , a destruir fites i camins i a dir el nom del porc a aquells que no han fet el que ells no han aprovat?. Si ho pensen fer , la veritat és que no tenen molt clares les idees i poder s´haurien de plantejar el fet que molta gent pensi que per presevar un espai amb amo i senyor poder millor que ho facin ells , o dit d´altre manera que s´ho confitin i si tenen problemes que els donguin ...
Companys , jo no seré tant integrista com els que es creuen els amos del "calabozo" , però espero que això els porti a la reflexió i sino sempre poden intentar tirar la presa a cops de martell i fer fotos procuran que no sortin les orelles per que els de fora no sapiguen que es tracte d´autèntics rucs catalans.
Lo siento, sólo pueden enviar mensajes si está registrado.

Pulsa aquí para entrar