El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Bienvenido! » Entrar » Crear un nuevo perfil

Pirates 2.0

Enviado por bullarolas 
Re: Pirates 2.0
12-February-2008 20:22
Vinga, cap problema Tranki! "Asunto zanjao". Tant sols que amb el primer post es podien fer interpretacions poc grates, que ja han estat aclarides!
Comparteixo el que comentes que el classicisme es reinventa. Malgrat hagi començat a escalar en aquest nou segle, molt sovint vaig al darrere de les ascensions de llegenda, encara que no les pugui fer en l'estil dels pioneers, pugui flipar i vibrar pensant com collons pujaven per allà! Espero que per anys puguem veure les parets montserratines carregades d'història. Que perdurin els burils, tacos i demés.

Per cert, l'assegurador de la CADE ja el coneixes prou tinc entés! Heu escalat junts en alguna ocasió.

Salut i verticalitat!
Re: Pirates 2.0
12-February-2008 22:33
Respecte, Respecte, Respecte, Respecte, Respecte, Respecte, Respecte, Respecte, Respecte, Respecte, Respecte.

Tots ens em de respectar. Qui no ho faci, no mereix que el respectin. No em cansaré de dir-ho.

Totes les vies necessiten un espai vital, també s'ha de respectar.

Tots els escaladors de tots els nivells han de saber trobar les seves vies, un escalador que no super-hi el Vº també ha de poder trobar la seva via i, si en vol obrir-ne una s'ha d'informar del que hi puja per la vora (fins i tot repetir-les) per no xafar res.

Qui vulgui restaurar, s'ha de preocupar de saber com estava la via. Sinó que no ho faci.

No vull normes escrites, no vull restriccions, no vull que em vigilin, no vull que em prohibeixin, només vull que em respectin, que respectin la meva feina i la dels que han vingut abans que jo.

Aquest que venien abans que jo m'han ensenyat una ètica que és la que intento aplicar.

Quan algú no segueix, no respecta, aquesta ètica és quan s'ha d'actuar. Creieu que ja arribat l'hora?
Re: Pirates 2.0
12-February-2008 23:43
RESPECTE I UNA MERDA

AL MON NO TOTHOM ÉS IGUAL, L k VALE, VALE!!! i el k no pa alpino... o fuixardero...

Doncs jo si k crec k això de l'airstocracia funcioni...fem un canvi de gelida per fuixarda (K repeteixo desequipare en breu...) hem de deixar k aquella penya decideixi el futur de l'escalada (un dimecres al vespre encara són més que un finde a gelida...)

LA RESPOSTA ÉS NO...NO i NO

El discurs de que maca que és la diversitat està molt bé quan les dues (o tres o quatre o les que siguin) parts tenen coses interessants a contribuir al mestisatge... però aquest no es el cas...

Jo m'apunto al tema del bullarolas (de fet als temes en plural... el primer el de fer-me piratilla i el segon ja l'endevinareu si feu rotllar aquesta cosa que ens tapem amb un casc...)

HI ha coses que es toleren, altres no...i per cert puristes st benedictins... les mentides i omisions no es toleren...són pitjor que fotre bolts...el tema fa oloreta de plom cremat txapat per sobre abans de fer el moviment...caigudes no les aguanten però un petit topropillo...

K KORRI TOTA LA SANG del mon, MORI L'ESCALADA TAL I COM LA CONEIXEM i que de la CARRONYA en reneixin els NAZGULS, la VERITAT i la PERFECCIÖ.

TAKE ALL YOU CAN, GIVE NOTHING BACK!!!!
Re: Pirates 2.0
13-February-2008 03:45
NOI EM SEMBLA ABSURD QUE DIGUIS QUE NO EM DE DEIXAR QUE AQUESTA PENYA DE LA FUXARDA DECIDEIXIN EL FUTUR DE L'ESCALADA... I EM SEMBLA ENCARA MÉS ABSURD QUAN LES DARRERES POLÈMIQUES A KALAMONTSE HAN VINGUT DE DOS ESCALDORS MÉS QUE VETERANS I UN D'ELLS BASTANT CARCA, QUE DE BEN SEGUR POC HAN TREPPITJAT LA FUXARDA...

JO NO SE QUE DEUEN PENSAR ELS FUIXARDEROS QUE NO PODEN ESCALAR EN ROCA TOTS ELS DIES, PERÒ PENSO QUE SI DESEQUIPES LES VIES DEL TUNEL PODER ÉS LA TEVA SANG LA QUE CORRE... I NO SERÀ PER MI QUE NO VISC A BCN I PUC ESCALAR GAIREBE SEMPRE QUE VULL...

EN DEFINITIVA, SI VOLS QUE LES NOVES GENERACIONS APRENGUIN LA TEVA VISIÓ DE L'ESCALADA, DEIXA LA FUIXARDA. FES-TE FORMADOR I ENSENYA ALS TEUS ALUMNES COM A TU T'AGRADARIA... NO SÉ, ÉS UNA OPINIÓ.

I SI VOLS/VOLEU DESEQUIPAR...NO CAL Q HO FEU PUBLIC!!! DESEQUIPA I DESPRÉS INFORMA. PENSA Q EL QUE ESTAS FENT HO TROBO TANT TRIST COM QUE EL TARRAGÓ DEMANI OPINIOO DELS SEUS REEQUIPAMENTS PER DESPRES FER EL QUE LI DON LA GANA.SI HEU PRES UNA DECISIO, DONCS RES, LA DUEU A TERME I JA AVISAREU, SI VOLEU, QUAN HAGUEU ACABAT. NO CREC QUE ELS PIRATES FECIN PUBLIQUES LES SEVES ACTUACIONS.

COM JA HE DIT LA HISTÒRIA DIRÀ... SI EL TARRAGÓ PIXA FORA DE TEST REEQUIPANT O EQUIPANT, LI REBENTARAN LES SEVES VIES, LA CARA O LES DUES COSES. I SI TU PIXES FORA DE TEST ET TORNARAN A EQUIPAR EL QUE HAS DESEQUIPAT... AIXÍ DE FÀCIL.

AH, I PREN-TE UNA CA,MA,ILLA ABANS D'ESCRIURE O UN PORRO, O DOS O TRES...QUE ET ROBO MOLT ESBARAT!!!

SALUT!
Re: Pirates 2.0
13-February-2008 10:19
Realment cleanclimbing no sé qui et penses que ets. Sembla que qui no comparteix la teva opinió i la teva ética d'escalada és poc menys que una merda punxada en un pal. M'agradaria saber si tot aquest debat generat per una trobada (que comparteixo majoritariament), a la que tu et sumes amb als teus comentaris serveix de res. Realment creus tot el que dius, o penses tu el que escrius? o només intentés riure una mica creant polèmica i penjant post ridículs com el de sobre meu?
No sé qui creus que ets per decidir unilateralment que tot el que es pugui autoprotegir a la fuxarda o xafaràs? Si vols pujar sense xapes fes-ho, i deixa l'oportunitat a qui comença i vol apendre de fer-ho, que per això hi ha aquestes vies. Ara resulta que l'escalada és una activitat privada, igual que les roques, i que només uns pocs escollits com tú tenen el privilegi de gaudir-la. Per mnalament que et senti veure molta més gent escalant cada dia, em sembla que no ets qui ni ningú per decidir com ho han de fer i on. En cap moment estic d'acord amb que foradin tot Montserrat, trepitjin vies mítiques, etc., però tú has pixat i el test està a quilòmetres. Per cert, com més s'exten l'activitat, més feina hi ha per alguns professionals del sector que potser ho agrairan, i podran deixar de viure com bonament poden, encara que sigui ensenyant a la gent a xapar vies de la fuxarda.

Salut
Re: Pirates 2.0
13-February-2008 10:34
Faig i he fet de tot. Clàssica, gel, alpinades, artifo tècnic, bigwall; però també esportiva: 7as a vista des de Gelida, Sadernes o Can Jorba, fins al Vermell, Rodellar o Cavallers. També he fet bloc i plafó, molt plafó, i moooolta fuixarda... suposo que no caldrà que doni més detalls ni explicacions, oi?
Des del meu punt de vista no es tracta de diversitat, el veritable problema és que un tipus d’escalada, d’estil i ètica molt discutible més enllà de l’entrenament i la superació gimnàstica, és a dir, l’esportiva, està envaïnt-ho tot. Segons el meu parer no té res a veure l’esportiva amb l’escalada en lliure. L’esportiva és simplement un mitjà per superar més i més dificultats amb un grau de seguretat que tendeix al 100%, mentre que l’escalada lliure suposa la màxima expressió del que poden fer els humans en el medi vertical (solos i tot això que dius, Tranki).
El problema, doncs, és que aquesta l’esportiva i els seus anclatges envaeixen i destrueixen les possibilitats que noves generacions d’escaladors superin els nivells actuals de compromís, grau, etc. Està molt bé tot això que dieu de la diversat i el respecte, però i el futur, què és el que deixem i en què convertim l’escalada.
Cada dia som més lluny del que es fa a Anglaterra o els EUA. Humilment, crec que les propostes que tendeixin a mostrar-se crítiques amb l’ús de l’expansió i l’hiperseguretat poden ajudar a millorar el nivell general.
Hi torno:
Per què no potenciar l’ús d’encastadors en les vies fissurades i ajudar que una majoria més àmplia d’escaladors es vegi abocada a utilitzar-los si vol repetir determinades vies?
Per què no desequipar determinats trams sobreequipats o reequipats de vies clàssiques, encara que això impliqui incrementar-ne el grau de compromís i de risc?
Re: Pirates 2.0
13-February-2008 11:55
com ja han comentat per dalt, aquesta proposta (pirates 2.0), com massa sovint les que es fan per aquests fòrums, es basen en punts de vista extremadament subjectius, no busquen sol.lució als problemes i, fins i tot els inventen o creen per satisfer el punt de vista del seu postulador.
Això no ho dic per continuar amb la polèmica sinò perquè ens limitem a fer propostes basades en dades reals: a banda d´actuacions concretes (Tarragó o Llasera) què en poc temps impregnen determinades zones del seu treball, de molt discutible conveniència, on veieu aquest increment d´ hiperseguretat? Suposo que a internet perquè a la muntanya...
La majoria de vies i sectors nous demanen (cada un al seu nivell) un cert domini de les tècniques d´autoassegurança. Moltes de les vies que s´estan obrint els últims anys demanen un nivell tècnic i compromís més alt que fa10 anys. Què apareixen sectors nous d´esportiva? Si no invadeixen zones o vies ja obertes i no són equipaments massius, quin és el problema? Què es reequipen vies? millor què es reequipin amb un criteri respectuòs que com succeia no a l´època màgica dels pirates o abans quan gent armada amb burilador afegia expansius al seu gust (d´on penseu que surten els burils de les arestes brucs, del Llasera o del Tarragó?).Què cada cop queda menys roca per les generacions següents? És clar. quan més s´obre menys queda. I quantes línies queden a Montrebei? en 10 anys els "enamorats del congost" s´hauran de buscar un altre lloc per a deixar la seva emprenta. La meca s´haurà de buscar més lluny. Som caçadors i aquest és el nostre sino.
I, per cert, el que respecta tant a la roca , la història o les tradicions (o d´altra banda, el que creu que s´ha de protegir tant als humans pel damunt de tot) i es dediquen a ofendre, menystenir, amenaçar,etc. a altres persones com passa per aquests fòrums, quina pena!!! perquè si escalar et serveix d´alguna cosa (almenys per mi) és per estar a gust amb tu mateix, amb els companys i amb la natura, no per creure´t millor que "els altres ".

Salut
Ignasi
Re: Pirates 2.0
13-February-2008 17:16
¿Piratas?, ¿piratas de Que?, de poca merda y res mes, Pienso que no hay cojones para realizar tal ACCION, en 1er. lugar porque la inmundicia que los realiza, no lo va piado por hay a Bombo y Platillo, y en 2ª por que, el que lo haga que se de por Muerto, eso es seguro.
El lugar escogido es el menos idoneo, y tambien pienso, el mas inadecuado a criticar, muchos hemos sido los que hemos pasado jornadas enteras intentando mejorar el lugar, poniendo nuestro dinero en anclajes nuevos y nuestro tiempo en colocarlos, para el uso y disfrute de todo el personal, y de forma totalmente desinteresada, hemos abierto las vias buscando la variedad, y nos ha tocado en muchas ocasinoes, acabar en comiseria por haber discutido con la Pasma y el Borde de turno.
De una manera u otra, mas mejor que peor creo, fuimos consiguiendo, que la escalada en el lugar fuera consentida por parte del Ayuntamiento, de la forma que es ahora un lugar donde se concentran, grupos de personas para pasar ratos entretenidos y amenos, y lo más importante a coste cero,nuestra mayor preocupaciòn siempre ha sido, que ocurriesen los menos accidentes posibles y que no fueran mortales (Como por desgracia hace un tiempo ocurrieron varios de ellos, uno en la via A PLOM y otro en Vida de Perros) por miedo a que nos cerraran el chiringuito, En este lugar han aprendido muchas personas no solo a escalar sino tambien a respetar, y cada uno de nosotros que hemos ido formando el lugar tambien hemos idos enseñando un poco de nosotros mismos a los demas, (Chaval esto no se debe de hacer asin, o es mejor que lo hagas asan).
Es cierto que hay vias, que en su apertura dejaban mucho que desear, pero poco a poco, todo ello se ha ido mejorando, y cada vez espero mejorara más, Pero como nos jode vivir y dejar vivir, pues nos dedicamos a hacer la puñeta de la forma que sea y sin ningun sentido, eso no es Pirateria es guilipollez.
SALUDOS
Re: Pirates 2.0
13-February-2008 18:42
"SIN MIEDO NO HAY ESCALADA" ...hi haura unaltre cosa,pero Escalada amb majusqules no.Es un tema perdut nois,no hi ha res a fer...tothom pot fer el que vulgui a la muntanya,no tans sols per que es "reserva natural",es que montserrat es un parc tematic:Els que volguem aventura l`haurem d`anar a buscar mes lluny,per que a montserrat es ja una segona fuixarda.vull dir que es com una ampliació de la primera.Pero el temps ho cura tot, passaranels anys y totes aquesrtes vies superequipades es comvertiran en vies superpolides i llavors vindran les caigudes i el rexinar d e dientes...uns treuran...altres posaran...tal i com ha pasat desde el primer dia que es va escalar a Montserrat.El problema de Montserrat es que esta al costat de la Gran city.
I per acabar:a tots aquelles persones que priman la seguretat abans que el risc...no sabeu el que us perdeu!!!!
Re: Pirates 2.0
13-February-2008 23:10
Estic molt d'acord amb l'opinió de: TONI SOLER, PACA, BULLAROLAS, TRANKI, HARRY, WILLOW, GERBER , K, KALAMONTSE, CLEANCLIMBING I MOLTS MÉS!! i respecto l'opinió d'en MARSI i XEVIFARRE entre d'altres, en canvi no m'agrada lo ke diuen en: ROKISKI, TARRAGÓ I LLANERAS. I a un asumpte ke li dono voltes i mes voltes fa dies i finalment ús ho diré a tots
, la via TARRAGÓ al caball bernat, no puc arribar a entendre com una persona ke es fa dir escalador pogui obrir una via realment tan pèssima (ÉS UNA ABERRACIÓ)Otres ke el teu nivell és més baix ke un ke fa un dia ke eskala. Crec ke t'hauria de caure la cara de vergonya per obrir una via així t'hauries de retirar inmmediatament de obrir,home ke un marrec de 16 anys o faria millor ke tu.I a sobre tens la barra de a l'últim llarg creuar la puigmal una gran clàssica ke tu las trepitjat sense cap tipus de respecte i tu ets
el gran Tarragó?.el ke ha escalat tant amb akesta via demostres ke tas domesticat molt i molt i ke ets molt dolent obrint via
, a U.S.A estaries a la presó a anglaterra t'haurien trencat la cara, a Italia te l'haurien desequipat, espero i esperem ke akesta via desapareixí d'una vegada per totes algún dia i ke no la veiem mai mes i ke els ke eskalen la puigmal ho poguin disfrutar.Apa una salutació a tots els pirates. AVIAM SI ENS ANIMEM I A PEL TARRAGÓ!!!!!
Lo siento, sólo pueden enviar mensajes si está registrado.

Pulsa aquí para entrar