El foro de la montaña. Alpinismo, escalada, esquí de travesía, fotografía, lesiones, libros, meteorología, opinión, técnica, reseñas...
Bienvenido! » Entrar » Crear un nuevo perfil

Pirates 2.0

Enviado por bullarolas 
Re: Pirates 2.0
18-February-2008 11:52
Rosiki, tio, què et passa? que tens algun problema d'adaptació social o és que ets un adolescent amb les hormones disparades? ... tanta agressivitat suposo que deu ser una posse, no?
Primer et confons de post (tu volies escriure al clean climb i a la història de la Fuixarda) i ara lo del bolt pel cul... Vaya problemón, chatín.. fes-t-ho mirar.


Hi ha un debat, i és si creiem que es pot contribuir a millorar el nivell de l'escalada de les noves generacions d'escaladors i acostar-lo al dels anglesos (només és un exemple). I penso que no hem de confondre el nivell amb el grau, perquè amb una expansió o químic cada metre-vint, es tracti d'un 6c+ o un 8a-, no penseu que es distorsiona el que és l'escalada? La qual cosa no vol dir que no poguem tenir escoles d'escalada, que són això, ESCOLES, hipersegures i on tots disfrutem i aprenem com moure'ns per una tàpia.
Re: Pirates 2.0
18-February-2008 15:08
Bullaroles...

L'esquema que presentes era vàlid quan NOMËS hi havia un estil d'escalada. La paraula ESCOLA era valida quan la penya anava a fer burilades al Figaró o a Savassona.

Avui en dia la escalada esportiva és una disciplina APART de la escalada clàssica, amb normes, ètica i objectius totalment diferents. el concepte de ROTPUNKTS aplicat a la escalada clàssica pot dur al CLEAN CLIMB, però tot el col.lectiu que practica l'espoortiva no té perquè seguir una objectius i unes normes que no peratanyen en absolut a l'esport que fan.

És com si volguessis aplicar les normes del cross o el trekking a les carreres de valles de 800 mts...

El que cal és que la gent sapiga i tingui la informació i la cultura suficient per entendre cadascuna de les pràctiques, no trepitjar itineraris, i no fer malbé zones.

Els anglesos es dediquen a escalar totxos de 15 metres assajant-los en toprope mil vegades, preprotegint-los per dalt amb 5 aliens i dissipadores en un forat si cal, i fent-los per sota assegurant-se de gantxos si és necessari...també condueixen per la esquerra i beuen la birra calenta...aix``o no és la panacea, és na adaptació qe ells han fet al que tenen ( poca pedra i curta). I no escalen en artifo perquè és absurd escalar així en un bloc tant curt...

Aqui tenim espai per tot, plou menys, la birra és fresca i convida a pendre's la vida més a la lleugera..no?
Re: Pirates 2.0
18-February-2008 16:11
Paca tienes mucho más que razòn.
Parece ser que no ha gustado mucho mi "Post", ¿Por que?, ¿Por la fotografia?, ¿Que es mala?, a mi me parece que es aceptable.
BULLAROLAS no creo equivocarme si digo, que haces honor a tu NIk, gracias por lo de adolescente, simplemente trato de contestar sin molestar a nadie, aunque parece que eso es bien dificil de conseguir en este foro.
TRANKI he querido enviar esta fotografia, por dos motivos bien concretos.
1º.-Por la via,,,, para mi un lugar como Riglos, paraiso actualmente del Parabols, donde la escalada deportiva se practica en la tapia, me hace curiosidad cada vez que voy, ver gente en Visera, en el Pisòn, Volaos etc.etc. y en la Rabada, pocas cordadas se ven, no digo que no se haga, si que se hace, pero en comparaciòn poco,,, son varias las vias que por su histoira e idiologia, se ha llegado a un acuerdo, sin palabras ni papeles, y se les han puesto el cartel de NO TOCAR, por el momento se respeta, en un futuro ya veremos. He visto a personajes subir como cohetes por la Visera y al otro dia fracasar en esta CLASICA.
2º.- Hoy dia, si se quiere, se puede habrir en todos los laos, de hecho son muchos los años, que se vienen fabricando las vias, y se ponen Parabols, Sica o Presas a diestro y Porillo, tambien es curioso la cantidad de personal que hay, que en su vida a puesto un tascón, e igual ya lleva 6 o 7 años escalando. bueno eso dice èl, o dicen, tambien es curioso, bajo mi punto de vista a mi me lo parece, que se suba solo 20, 30 o 60 mts, sera muy dificil de subir pero ¿Donde esta la aventura? yo no se la encuentro en ningun lado, aunque es verdad que lo maximo que encadeno a vista es VIc+, y cierto és que eso de probar una via una docena de veces, no me gusta para nada, pero de repetir via larga nunca me ha importado.
KALAMONTSE demasiado contundente, supongo que todas las vias de la NORTE, ¿te las comes con patatas fritas?, ¡BON PRUFIT!. mira para que no haya duda ni confusiones entre nosotros , aqui te envio otra fotografia de mi mismo, examinala bien que es curiosa, el lugar es la 3ª tirada de la Gam del Bisba.
Saludos


Re: Pirates 2.0
18-February-2008 17:15
I Pompeu Fabra s'aixecà de la seva tomba plorant, i va plorar 30 dies i 30 nits!
Per favor; Bisba. Em ploren els ulls del mal que fa!
Usuario anónimo
Re: Pirates 2.0
18-February-2008 19:21
Quanta testosterona amb tufirrillu de gai mal resolt (amb tots els respectes pels gais). Rosiki, tiu, quines fotus més xusques i el tonillo de machito? Què passa? que ens ho has de fer notar cada vegada que escrius o què? Eres mi hombre, nen!!!!!
Tranki, m'agrada aquesta defensa a ultrança de l'esportiva. Està bé. El problema és quan les parabolades s'ho comencen a empassar tot. La roca és com el petroli : cada dia n'hi ha menys i hi ha més baralles per aconseguir un puesto on escalar sense veure xapes a tort i a dret.
Mola perque pel foro hi ha molt poca opinió sobre l'escalada i molt de "a ver quién es más listo (y más imparcial). N'hi ha uns quants que podrieu mullar-vos, en comptes de ser tan llestos!

no sé si posar alguna foto pq això acabarà semblant un calendari ortera...
Re: Pirates 2.0
19-February-2008 00:49
Rokiski: quan dius que has "furulado" vols dir furullado o zurullado...això deu voler dir que has cagat a molt llocs diferents...has cagat? o t'has cagat? com ara a la Rabada del Fire... no? per això ara hi ha xpansions...ara ho entenc..una via k stava neta (casi clean però no x k si va clavar...) i ara te burilillos... o son bolts ja???? també la DESEQUIPAREM

Pues no home això de cagar no ho has de fer que si no els peus de via queden molt bruts tio...per cert ST BENEDICTINS per quan una fossa on caguem tots (això si amb molt de consens...) k prop del refu aviat semblara un femer...i es k l paperet de "CAgar és un plaer de la vida...recollir els papers dels altres NO!!!" ja no sembla respectar-se massa...encara hi és???

Jo com el meu nom indica que soc molt net, aquestes coses no las fai... només em cago en DEU tots els sants, el Tarrago, l'altre fill de Puta.. les xpansions de més, els mentider i els monjos (ai lo ditxo els mentiders...)...Però mai zurullo per allà tio k s molt lleig...

TR...no t txivis k si no no te gràcia la cosa..
Re: Pirates 2.0
19-February-2008 01:43
CREC QUE NO S'ACABA D'ENTENDRE LA COSA: LA CULPA QUE LES TAPIES S'ESTIGUIN OMPLINT DE PARABOLTS NOLA TE L'ESCALADA ESPORTIVA!!!!! SI NO QUATRE MASKAXAPES QUE NO TENEN CAP MENA DE RESPECTE NI PER LA PEDRA, NI PELS APERTURISTES ORIGINALS, NI PER LA QUANTITAT DE CORDADES QUE HA ESCALAT LES VIES ABANS NO ES REEQUIPESIN AMB MATERIAL ULTRAMODERN, QUE TB S'UTILITZA EN ESPORTIVA.

ROKISKI: EL DIA QUE FACI TOTES LES VIES DE LA NORD AMB UNA MA A L'ESQUENA SERÀ PQ PODER TOTES TENEN PARABOLT PER METRE (ENCARA QUE, SI MAI ARRIBA AQUEST DIA, NO CREC QUE EM TORBIS PER ALLÀ, EM DEDICARÉ A CAMINAR, VIATJAR MÉS...) LA TEVA FOTO NO LA PUC VEURE B (I EM FARIA GRÀCIA PQ FA ANYS JA QUE LA VAIG FER...)

QUE VOLS DIR AMB AIXÒ DE PUJAR 20, 40 O 60M SENSE AVENTURA??? TIU AIXÒ DEMOSTRA QUE NO HAS ENTÉS RES DE RES, L'ESCALADA ESPOTIVA PRIMA LA DIFICULTAT PER SOBRE DE EL Q TU DEUS ENTENDRE AVENTURA...PODER SI QUE DEUS SER UN ADOLESCENT COM DIUEN PER AQUI. A MÉS TAMPOC CREC QUE AVUI DIA HI HAGI AVENTURA EN CAP AMBIT DE L'ESCALADA...TENIM MÒBILS, BOMBERS, ESTEM TOTES MOLT FORTES... I SOBRETOT PQ ESCALEM PQ ENS DONA LA GANA, PER AIXÒ CREC QUE NO HI HA MASSA AVENTURA EN AQUEST ESPORT (ALMENYS EL QUE JO ENTENC PER AVENTURA -LA PENYA QUE ES TIRA AL MAR EN UN KAYUKO SENSE SABER ON ARRIBARAN...AIXÒ ÉS AVENTURA TIO!!!- LA RESTA ÉS UN JOC DE NENS ON ENS FLIPEM QUAN ELS SEGUROS SON LLUNY O NO HI SON, RES MÉS)

CLEANCLIMBING: FA COSA D'UN MES VAIG FER NETEJA DELS PAPERS DE CAGAR QUE HI HAVIA A CALDERS (BAGES) T'ASSEGURO QUE NO EREN POCS... CELEBRO QUE TU NO DEIXIS RASTRE, PERÒ NO CREC QUE SIGUI UNA TASCA QUE HAGIN DE FER ELS DEL REFU...SI NO FEM-NOS UNA PREGUNTA: QUANTS COPS EM AMAGAT ALGUN PAPER DE CAGAR SOTA UN ROC...??? NOMÉS PER AIXÒ CREC QUE TOTS ALGUN DIA ENS HAURIEM DE POSAR UNS GUANTS I ARREPLEGAR TOTS ELS PAPERETS DEL SECTOR ON ANEM HABITUALMENT, 30 MIN ÉS SUFICIENT I TINDREM LA CONSCIÈNCIA MÉS CALMADETA...

SALUT
Re: Pirates 2.0
19-February-2008 07:49
¡BIEN!, vuelvo a apreciar un cierto descontento por mi ultimo Post, y me cuesta un poco entenderlo.
¿Que ocurre?, - que la fotografia es pequeña, y cuesta de verla aunque te acerques a la pantalla.
¿Que no os gustan los CASTELLETS?, ¿o es por ser en blanco y negro?,,,,,_. ¡Mira que confundirme con el CAGATIO! (que cosas).
Siento tener que informaros, que con esta, se me ha acabado la colección, y no tengo más pa enviar, asi que sintiendolo en lo más padentros de Yo mismo, no tengo más remedio que cerrar el KIOSKO y irme de ronda, (osease a tomar BIRRAS y otros apaños).
¡APA ADEU!,,,, (¿se dise asi, NO?, me cuesta pillarlo, pero yo diria que es asiiiis)
Re: Pirates 2.0
19-February-2008 13:57
Ei Stopper

L'unic que defenso a ultrança és certa lògica a l'hora de imposar a la penya certes coses. De gustos i de paranoies n'hi de tots colors i elq ue cal es que la gent es deixi d'òsties i aprengui a conviure, i més en un espai tant limitat com les parets.

A partir d'aqui que cadascú escali com vulgui.

Si la aptretada vé dels paraboleros, doncs se'ls para. I si vé dels altres, doncs també.

Akest finde vaig fer una via que un colega acabava de escalar en solo. Això demostra que en aquesta via NO CAL la corda..que si no estas al nivell NO LA ESCALIS?

Aplicant ESTRICTAMENT una ètica personalitzada en un determinat punt de la mateixa arribes a una conclusió absurda, i la majoria dels defensors del purisme haurien de deixar els trastos a casa i dedicar-se al parxís mentre només qui te nivell i collons prova les vies en solo.

ESCALAR en sí, amb bolts o no, ja soba la roca, revela trucs, marca preses i les neteja, deixa taques de gat i informa sobre una determinada dificultat, a més de obrir camins, peus de via i tal. Això ja impossibilita la escalada a vista esrticta i en solo...si limitessim la escalada al purisme total no hi hauria GENS de massificació, permetriem que la gent evolucionés seguint el nivell mental i no només el físic, i TOTES les parets s'anirien omplint de vies netes i a poc a poc.

¿Qui és el xulo que determina el nivell de risc maxim a pendre? Perquè sempre hi haurà algú que pugi amb menys bolts, menys aliens, que ja no xapi verdaderament els ploms dels artifos, que vagi a vista, que vagi sense cordes i al final que obri en solo..a poc a poc...

La resta a casa i mirant els que REALMENT adopten un sentit del compromís i l'aventura..que en el fons NINGÚ se la juga de veritat!!! ( sempre ens queda la corda), i això és un joc de veure qui és més "xulin" però amb la xarxa a sota...

O es que els principis no han de ser els mateixos per tots?

O això o aprenem a respectar-nos, a seguir la ètica de cada disciplina en cada moment i poca cosa més.

Com deia el Rubio ( i no hi combrego)..."que mas da agujerear para meter hierro que para meter carne...". No és una qüestio de foradar més o menys, de més o menys compromís, de més o menys distancies...és una qüestió de COMPROMÍS o NO COMPROMÍS..la resta és blablabla...sempre hi haurà algú que ens pot impedir adoptar un limit de compromís en base a que ell n'adopta més...i ens xapen la boca en un plis...

Si vals en solo..i si no al mar...
Usuario anónimo
Re: Pirates 2.0
19-February-2008 15:04
Tranki dixit: "Akest finde vaig fer una via que un colega acabava de escalar en solo. Això demostra que en aquesta via NO CAL la corda..que si no estas al nivell NO LA ESCALIS?

NO tiu, no... Et confons: el que marca quines vies s'han de fer en solo és el que les obre, sobretot quan decideix no protegir-se. Un exemple: l'aresta Cavall Màgic del Cavall, la va obrir en Lalueza en solo (bé, no hi va posar res o quasi res i, molt menys, expansions) i per fer-la cal anar així, sense posar res (o sigui que les cordes hi són per fer bonic). L'aresta CV és obligada: només la podràs fer sense protecció ja que es va obrir així. Si un escalador, que no dubto que és boníssim, fa una parabolada o una clàssica o el que sigui en solo és perquè vol, no obliga a ningú.

L'aperturista decideix el què, tot això que dius de quedar-se a casa no té sentit, pareteixes d'una falsa premissa. El problema és l'expansió d'una escalada que no respecta res perquè, malgrat el grau, escalar amb parabolts cada metre i mig és fàcil i encara més quan qualsevol pelandrusco es pot comprar un taladru, despenjar-se des de dalt i cosir una tàpia de xapes per veure després a veure què surt. I aquesta escalada s'ha de criticar i denostar pq si no anem de mal en pitjor (que no surti cap divino más allá del bién y del mal, eh, per favor ;)

xaperus, xaperus; només saben progressar de xapa en xapa i tiro porqué soy un patata (eso sí: 7b+.. o más) aquest és el problema.

bulla bulla, bullaroles. Ménys parabolts i més collons!
Lo siento, sólo pueden enviar mensajes si está registrado.

Pulsa aquí para entrar